se intampla prima data in luna mai cand intro seara in incinta unui bar am fost lovit in frunte cu un "box" , am fost la urgenta si nu am scos certificat medico-legal ... acum o saptamana aceeasi persoana ma atacat din nou si ma lovit mult mai grav in cap si la fata cu acelesi obiect dar de data asta mi-am scos certificat medico-legal ( 8 zile de ingrijiri ). am poze de dupa incident , politia a venit acasa la mine in urma apelului la 112 cand eram totul numai sange . Acum cu certificatul medico legal si cu 2 martori dintre care unu a fost fi la primul incident planuiesc sa ai dau in judecata . As vrea sa stiu daca pot cere daune morale si cat si daca persoana va fi sanctionata cu amenda sau inchisoare tzinand cont de amenintarile cu moartea pe care le-am primit . Va multumesc!
In cazul in care nu exista circumstante atenuante, acest individ risca sa petreaca intre 3 luni si 7 ani dupa gratii, el savarsind fapta in forma continuata. In acelasi timp nu este sigura detentia individului el putand beneficia de o suspendare conditionata ori sub supraveghere a pedepsei. Amenda penala este exclusa. Amenintarea pe care tu o amintesti, trebuie stiut momentul in care ea a survenit. In cazul in care a fost savarsita dupa ce violentele au incetat poate fi luata in seama si judecata separat, altminteri ea este absorbita si nu se ia in seama.
Pe latura civila eu zic sa ii ceri despagubiri in cuantum de 30.000 de euro. Mult succes!
Daca nu# a trecut o luna de la data primei agresiuni, pe baza actelor medicale pe care vi le-a dat de la urgenta, puteati obtine certificat medico-legal. Fapta e f. grava si nu trebuia sa inchideti ochii prima data. Asadar, daca nu au trecut 30 zile, mergeti urgent is scoateti si pentru primul incident certificat.Depuneti plangerea penala cat si copie de pe primele acte medicale .Aveti nevoie si de martori. In plangere veti face mentiunea ca solicitati daune morale si materiale.Daunele morale le estimati, fara a fi nevoie sa le dovediti, iar cele materiale se dovedesc cu acte.
Infractiune continuata cand prima data a fost lovit in luna mai si a doua oara in noiembrie? Glumiti?! Sa nu mai spunem ca nu exista plangere prealabila pt prima infractiune.
De asemenea, unde este prevazuta pedeapsa de la 3 luni pana la 7 ani pt infractiunea de "lovire sau alte violente"?
Pedeapsa pt aceasta infractiune este inchisoarea de la o luna la 3 luni sau amenda. Daca faptuitorul nu are antecedente penale si coopereaza cu politia va primi doar o amenda, sunt rare cazurile in care se primeste o suspendare pt aceasta infractiune cu 8 zile de ingrijiri, de executare nu mai are rost sa spun ca nimeni nu se afla la inchisoare pt asa ceva,
Formulati o plangere prealabila pt infractiunea de "loviri sau alte violente" si de asemenea mentionati ca va constituiti parte civila cu suma de ....lei, pt acoperirea prejudiciului material si moral. Pt sustinerea prejudiciului material trebuie sa aveti dovezi, chitante, facturi, bonuri etc.