avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate whatever13

Activitate whatever13

buna ziua,
am mostenit un apartament micut intr-un bloc comunist vechi de la mama mostenit la randul ei sora ei. cadastrul a fost executat si intabulat in 2004 atunci cand a cumparat sora mamei, nu s-a uitat nimeni peste el de-a lungul anilor, a fost luat de bun atat de sora mamei dezinteresata cat si de mama care a refacut doar intabularea. am efectuat succesiunea si intabularea fara sa ma uit pe schita-nu de aia se apeleaza la autorizati si exista ocpi, ca sa nu-ti bati capul cu ceva care exista- dar cand sa vand cu antecontract, la notar promitentul a observat ca releveul este incorect in sensul ca pe schita balconul de la living este pozitionat la vecinii de la scara urmatoare pe latul camerei si nu cum este el de fapt pe lungul camerei. de altfel nici debaraua nu prea e ca in releveul din 2004 si nu s-a facut nici o modificare, peretii debaralei sunt toti din beton de sus pana jos, n-au nici o modificare. pe autorizatul din 2004 n-am cum sa-l mai gasesc, nu mai apare pe site-ul ocpi, deci nu mai este autorizat. ce solutii am pentru a preda un cadastru corect promitentului, promitentul cumparator are nevoie de un cadastru cat mai corect pentru banca-nu e prima casa, e ipotecar. se mai poate face vreo actiune in justitie contra autorizatului din 2004 cu ceva sanse de a obtine ceva? nu mi se pare normal sa nu fie in stare nici macar sa pozitioneze un balcon la un apartament de 40m2 si probabil sa pierd promitentul cumparator in final din cauza releveului facut cu picioarele! chiar nu inteleg cum a putut pozitiona un balcon la vecinii de la alta scara si nimeni sa nu observe! ce incredere mai pot avea eu sau promitentul cumparator in suprafetele calculate de un asemenea cadastrist?
Va ramane sa actionati cumparatorul in judecata pentru a-l obliga sa-si treaca masina pe numele lui la Politie. Este o problema binecunoscuta pe care legiuitorul nu vrea sau nu are nici un interes sa o indrepte. Este internetul plin de aceasta problema!




[edit : sters partial pasaj sub standard]
Răspuns la discuția Returnare arvuna
Ca sa fie clar, cu escrocii te comporti ca un escroc, cu oamenii cinstiti de comporti cum au scris mai sus mai marii antevorbitori. Deci, fara contract, sansele scad pentru cei care au dat arvuna. In functie de cum au dat banii, in cont-ce scrie in descrierea platii, in mana-cu martori,fara martori, oricum martorii apar chiar daca n-au fost, sansele cresc sau scad pentru ei in instanta. Daca au fost neglijenti, puteti spune ca au fost chirie, ANAF nu e prea in forma, mai bine platiti ceva la ANAF daca prin absurd, caz rarisim, vine vreun inspector de la Taxe si Impozite. Daca intenteaza proces, intentati si dumneavoastra pentru plata lipsei dreptului de folosinta in lunile respective. La proces va trebui sa plateasca taxa de timbru pentru suma ceruta, altfel procesul nu se misca dupa noul cod. Daca taraganeaza plata taxei de timbru, n-are chef de proces ca n-are bani, chemarea in instanta e gratis, se poate face cu un simplu plic la posta trimis la instanta, avocatul nu este necesar. Un proces de genul, daca e in Bucuresti, poate dura peste doi ani prin tot felul de amanari, expertize si constatari. Va puteti chiar distra daca sunteti mai sugubat. EI poate cere si dobanda legala la suma. Daca prin absurd pierdeti la ultima instanta, nu e totul pierdut, depinde de ce fel de venituri aveti, el va avea 3 ani sa inceapa executarea silita, care, se aproba tot de instanta :)) Daca aveti conturi in banca, treceti-le pe numele mamei, de exemplu, cu dumneavoastra imputernicit iar la serviciu cereti plata cash si emiteti procura pe numele mamei de ridicare a banilor. La fel si cu masina, treceti-o pe numele ei. Cu apartamentele/terenurile este mai greu, insa vorbim totusi de o datorie de 3500ron. Sfatul meu, nu mai dati nici un ban, daca ati si vandut, blocati-le numarul de telefon si la revedere, drum bun! Si nu uitati, orice datorie se prescrie in 3 ani daca nu se incep demersurile in instanta in timpul asta!
Firma a schimbat la un moment dat administratorul si asociatul unic datorita indisponibilitatii acestuia de a se ocupa adecvat de firma. Fostul administrator avea creditari societate pe baza de contract, creditari care i-au fost restituite, insa, acesta a continuat sa crediteze societatea prin deponent noul administrator... fostul administrator crediteaza firma cash prin reprezentantul legal, noul administrator, care apare si ca deponent al banilor-se face contract de imprumut cu zero dobanda intre fostul administrator si societate reprezentata de actualul administrator, contract care se depune la banca atunci cand se depun banii in cont. Intrebarea este, actualul administrator este pasibil de ceva probleme din aceasta cauza? Fie din partea fostului administrator, fie din partea autoritatilor?
Răspuns la discuția afaceri judiciare
dosarele astea nu merg pana la capat, prin urmare despre ce cheltuieli imputabile ppl-ului discutam? si daca totusi merg, ppl-ul nu are venituri legale si nici conturi bancare cu bani, despre ce cheltuieli de judecata reale si incasabile la buget discutam?super...de asta trebuie sa platim noi taxe dupa taxe? dupa ce ca le platim costul cazarii cat nu face,ii mai si plimbam gratis prin tara pentru tot felul de aiureli? accesul neingradit la justitie, ca orice drept in tari de mana a treia se transforma imediat intr-o slabiciune... majoritatea dosarelor astea sunt falsuri grosolane si totusi ele primesc numar, incadrare si termen cu costul minor al unor timbre...nimeni nu verifica nimic din cererile alea pana la primul termen, caz in care ppl-ul s-a plimbat aiurea la instanta pentru infatisari de 5 minute-masina+escorta platita de la buget- unde a vrut el, la unele penitenciare putand ramane si luni intregi dupa mutare pana a se intoarce la penitenciarul de langa domiciliu(langa nu e chiar langa uneori) din care a plecat...daca prinde si termenul de eliberare conditionata intr-un penitenciar mai permisiv si mai putin vizat de tot felul de ochi scrupulosi din exterior, mai ca sintagma de "afaceri judiciare" prinde si un iz mai tenebros...caz in care te intrebi daca sa te multumesti in viata cu pedeapsa penala a infractorului sau mai bine aplici o pedeapsa informala ca sa poti dormi linistit cu atatea drepturi care parca nu se mai termina ale acestor ppl-uri...multumesc de raspuns!
Strict informativ: detinutii aka persoanele private de libertate pot inventa pur si simplu dosare pentru a fi mutati dintr-un penitenciar in altul? Pe 598 cpp cu cerere cu date false cu privire la infractiune, in loc de infractiunea reala mentionata o alta infractiune fara legatura cu pedeapsa reala a ppl. se poate pur si simplu inregistra un dosar la orice instanta care oricum n-are competenta pentru speta? Dosare de paternitate intre persoane din penitenciare care nu s-au cunoscut niciodata? Mentionate rude cu domiciliu in diverse localitati de interes cu care n-au nici cea mai mica legatura de rudenie? Imprumuturi fictive nereturnate intre persoane care nu se cunosc etc? Si toate astea cu o simpla cerere trimisa prin posta? Cine plateste toate aceste falsuri grosolane doar ca sa mearga un detinut in ce penitenciar simte el ca s-ar simti mai bine la un moment dat :O?