buna ziua,
recent am primit o notificare de plata, notificare adresata PFA-ului meu, din partea societatii romane de televiziune, prin care trebuie sa le platesc niste bani.prin legea cu pricina, orice forma juridica trebuie sa isi aduca contributia la bunastarea societatii romane de televiziune, cu diverse sume , 4lei pe luna in cazul meu.
intrebarea mea, aceasta lege, articolul 40 din legea 41/1994 mai exact, cit este de legal si constitutional?intreb asta deoarece intre PFA-ul meu si societatea romana de televiziune NU EXISTA nici un fel de contract sau intelegere, pe PFA nu s-au facut achizitii de receptoare radio -tv
cum se poate rezolva aceasta problema ?personal nu as vrea sa le achit acei bani.
multumesc
buna ziua,
in apartamentul socrilor, pina de curand, a locuit cumnatul meu.acesta din urma a decis ca este mai bine sa nu plateasca utilitatile, asa ca in momentul de fata apartamentul a ramas fara gaze, apa, curent, cablu.
in urma acestui fapt, socri au decis sa doneze apartamentul fiicei lor, adica sotiei mele.
stiu ca cea mai buna varianta ar fi un act de vanzare-cumparare, insa si costurile cred ca sunt mai mari.
as dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru actul de donatie si ce clauze se pot trece in acel act pentru a nu putea fi atacat in instanta de catre cumnatul meu.
multumesc
buna ziua.
in 2009 am infiintat un pfa avand cod caen intermedierea in comertul cu produse diverse (am lucrat par time cu contract de colaborare pe baza de comision)
acum as dori sa mai adaug citeva coduri caen. cum se procedeaza si de cea am nevoie.printre codurile caen pe care as vrea sa le adaug ar fi 4778 - comert cu amanuntul al bunurilor noi, in magazine de specialitate si un alt cod ar fi 7420 - activitati fotografice.
am inteles de la mai multe persoane ca pentru acele coduri ar trebui ceva hartii care sa ateste ca am si cunostintele necesare.
pentru primul cod caen - am lucrat in domeniu din 2003 pina in prezent, ce ar trebui pentru a primi codul caen
pentru al doilea cod caen, ce este necesar sa fac deoarece nu am gasit pe nimeni abilitat sa ofere cursuri foto agreate de ministerul muncii (pentru a-mi lua diploma) in judetul olt.as putea sa angajez ca pfa o alta persoana pe care sa o calific la locul de munca si apoi sa pot sa am codul caen?
multumesc anticipat pentru raspunsuri
buna ziua,
o firma mi-a virat in cont o suma de 890 lei.suma a fost virata eronat, contul meu dar numele altei persoane.
problema este ca si respectiva firma are sa imi plateasca comisioane de vreo 4000 de lei.
acum dumnealor solicita sa le returnez suma de bani pe care dinsii considera ca i-au virat eronat.
este legal sa faca acest lucru avand in vedere ca si dumnealor au la mine datorie?
ce pot face in acest sens?
multumesc