avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de donatie apartament si clauze
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de donatie apartament si clauze

buna ziua,
in apartamentul socrilor, pina de curand, a locuit cumnatul meu.acesta din urma a decis ca este mai bine sa nu plateasca utilitatile, asa ca in momentul de fata apartamentul a ramas fara gaze, apa, curent, cablu.
in urma acestui fapt, socri au decis sa doneze apartamentul fiicei lor, adica sotiei mele.
stiu ca cea mai buna varianta ar fi un act de vanzare-cumparare, insa si costurile cred ca sunt mai mari.
as dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru actul de donatie si ce clauze se pot trece in acel act pentru a nu putea fi atacat in instanta de catre cumnatul meu.
multumesc
Daca au decis sa doneze nu e sens sa faca vanzare. E ca si cum de ziua mea asez lumanarile pe sarmale, toata lumea va vedea ca miroase a facatura de tort.
Sa faca donatii ambilor si gata. Unuia ii pot dona ce a consumat deja... nu stiu, depinde de situatie, ce mostenire vor lasa etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un apartament donat de mama fiului se poate ulterior trece si pe numele sotiei? foxyvanila foxyvanila daca soacra a donat apartamentul fiului ei fara a trece in acte si nora se mai poate face ceva ca nora sa apara ulterior pe contract sau carte funciara astfel ... (vezi toată discuția)
Donatie cojanioana cojanioana buna ziua, as avea cateva intrebari referitoare la o donatie pe care are trebui sa o primim de la soacra mea. Soacra mea are un imobil dobadit prin ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, socrii mei au donat apartamentul în care locuiesc ... veronicavera veronicavera Bună ziua, Socrii mei au donat apartamentul în care locuiesc băiatului cel mic, fratele soțului meu, întrebarea este dacă se poate modifica ... (vezi toată discuția)