Va multumesc, dar asteptam un raspuns mai clar , aceste articole le-am gasit si eu pe net, dar nu inteleg cum m-ar ajuta in cazul meu, de aceea aveam nevoie de raspunsul unui avocat macar. Intrebarea e simpla, am o ordonanta de plata cu cerere in anulare admisa si ordonanta anulata. Ce cai de atac maiam eu ca si creditor?? In afara de calea dreptului comun, care e lunga si grea !
Adica la art.318 (contestatie in anulare) ce inseamna exact, in practica : "motivele de modificare sau de casare. " in cazul meu? Ce as putea invoca eu acum cand judecatoarele au admis cererea in anulare? (eu stiu exact de ce au admis-o dar cum pot face sa fie reexaminat cazul, asta e ideea!!)
Multumesc !
Dar ar fi putut fi atacata cererea in anulare pe alta cale? Daca recursul nu se mai foloseste din 2004 parca?
Oameni buni, nu stie nimeni ce cai de atac exista (sau nu) pt admiterea cererii in anulare a debitorului? Nu se mai poate recurs , am citit, din 2004 , dar altceva nu se accepta?
Va multumesc acelora care puteti sa-mi raspundeti :)
Buna ziua,
Poate cineva sa-mi spuna, daca in urma admiterii cererii in anulare a debitoarei pot formula CONTESTAŢIE ÎN ANULARE SPECIALÃ deoarece exista dovezi si afirmatii sub semnatura care nu au fost luate in considerare la emiterea solutiei?
Adica nici un document doveditor pt sustinerea cauzei mele(pt care am promit castig in prima instanta emitandu-se ordonanta de plata) nu a fost folosit precum nici afirmatia debitoarei ca recunoaste creanta (partial e drept) si ca este de acord sa plateasca, instanta anuland in totalitate ordonanta de plata aprobata de instanta precedenta , chiar daca debitoarea a recunoscut ca recunoaste si doreste sa achite.
Poate cineva sa-mi spuna daca pentru aceste motive (si inca multe dovezi care arata creanta certa etc care nu au fost luate in calcul) pot folosi ca si cale de atac CONTESTAŢIE ÎN ANULARE SPECIALÃ ? Sau in acest punct , cand instanta a admis cererea de anulare a debitoarei si a anulat ordonanta de plata, ce solutii de atac mai am, sau nu .
Va rog mult putin ajutor daca se poate !
Cu stima,
Multumesc, o sa ma interesez ce implica exact solutia pe care mi-ati oferit-o.
Stie cineva, daca pot folosi CONTESTAŢIE ÎN ANULARE SPECIALÃ , sau revizuirea? desi din cate am citit cred ca mai degraba contestatia in anulare speciala, dar nu stiu exact unde se aplica, merge si pe necontencios? ideea este ca s-au ignorat (voit sau nu!?) niste dovezi si chiar afirmatii prin semnatura, care ar fi schimbat total solutia si pentru care prima instanta mi-a dat castig de cauza !!
Multumesc mult tuturor celor care stiu ceva legat de subiect , iar daca este si unul avizat, mii de multumiri.
Cu respect,
Buna ziua,
As dori si eu un ajutor de specialitate la o problema cu o cerere in anulare.
Pe scurt, sunt creditor intr-un dosar de ordonanta de plata, debitoarea a facut cerere in anulare, a sustinut ca nu eu am generat contractul pentru care solicit plata creantei, ca nu recunoaste creanta, apoi in ziua emiterii solutiei a inmanat o nota de sedinta prin care spune ca recunoaste contractul adus, si creanta, dar ca recunoaste si este de acord sa achite o x suma (nu cea reala, dar macar admitea existenta creantei). am depus concluzii, am demontat cu probe orice afirmatie a debitoarei, apoi cu o zi inainte de solutie, debitoarea a depus concluzii si asa s-a amanat solutia inca o saptamana.
Ieri s-a dat solutia si desi debitoarea recunostea o parte macar a creantei si desi aveam dovezi depuse, incontestabile, instanta a admis cererea debitoarei si a anulat ordonanta in totalitate.
Intrebarea mea este, pentru ca este foarte dubios, pot solicita cumva o reexaminare de catre alti judecatori a dosarului? In afara de calea dreptului comun, pot sa contest cumva aceasta solutie? Pentru ca este clar ca nu si-a batut capul nimeni sa citeasca ceva din ce am depus la dosar, mai ales ca insasi debitoarea a recunoscut ca are o creanta, lucru ignorat complet, ordonanta fiind anulata in totalitate. Nu vreau sa par paranoic , insa debitoarea a schimbat av. pt cererea in anulare, iar actualul a fost judecator la aceasta instanta, pana de curand..... si acum este av .la Tribunalul din resp. localitate, av. meu fiind din alta localitate. Ma rog, e doar o parere...
Poate cineva sa ma sfatuiasca? Am un av. cu care m-am consultat pe toata perioada, este si el uimit de solutie si incearca sa ma ajute, insa as dori si alte pareri.
Multumesc tare mult de ajutor.