Daca asociatiile au activitate economica...se pot inregistra in scopuri tva.
Gata, asociatia are codul de tva anulat!:)
Azi am fost la adm...iar dupa doamna nu am tva de recuperat , totul trebuie sa se inchide in balanta:))) dar nu e chiar asa....
Vorbind cu dansa, i-am zis ca am adresat o intrebare pe 'asistenta contibuabili', referitor la factura mea de la un furnizor fara tva, daca este corect cum am procedat, adica am recuperat de la proprietari valoare factura+tva ( asociatia in acel moment avea tva ), evident s-a enervatttttt, ca va ajunge la ea intrebarea, si ca sunt doar 2 persoane care se ocupa de intrebari/raspunsuri ...,intr-un cuvant, i am stricat ziua, ba mai mult, am pus-o la munca :)))
Sunt curioasa in cat timp voi primi raspuns la intrebare.
Seara buna!
Ptr cei care vor noutati legate de speta...
am vorbit la Adm.Financiara si mi-au spus practic ei au gresit ,acceptand ca noi sa fim inregistrati in scopuri tva( citez: este imposibil,nu trebuia sa aveti tva, colgele au gresit !!)
Marti primesc decizia de anulare a TVA-ului.
multumesc
Offff,stiu este superrr ciudat ,asociatie cu tva, dar ARE TVA.
Dvs cum ati face in situatia de mai sus? Luati lucrurile ca atare, asociatia cu tva.
Obs: Emit facturi cu tva pentru apa nova,enel, radet...si fara tva pentru comisionul bancar,taxa municipala...
Multumesc pentru intelegere.
Dupa cum spuneam, este platitoare de Tva ( depun decl.300,394,ba chiar suntem in registrul operatorilor cu tva la incasare ).
Pana reusesc sa anulez codul de inregistrare in scopuri Tva(luna aceasta sper),am nevoie de putin ajutor referitor la factura de servicii primita de la furnizorul neplatitor de tva.
Ce valoare trebuie sa recuperez de la proprietari? valoarea facturii sau valoarea facturii+Tva?
Multumesc.
Buna seara,
va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
O asociatie de proprietari care este platitoare de TVA ,primeste o factura de servicii de la un furnizor neplatitor de tva. Ce valoare trebuie sa recuperez de la proprietari? valoarea facturii sau valoarea facturii+Tva? ( tinand cont ca asociatia este platitoare de tva).
Multumesc anticipat.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua,
Nu avem un spatiu destinat administratiei/casieriei ,de aceea intentionam sa amplasam o ghereta din termopan la parterul blocului.Problema esta ca proprietarul ap.de la parter, ne-a amenintat cu procese daca vom construim ,deoarece va fi galagie...
Totusi spatiul de la parter, este spatiu comun,iar in alta parte nu avem unde amplasa ghereta.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez...,exista vreo lege? Sa facem adunare sa votam?Daca s-ar ajunge la proces, cine ar castiga?
Multumesc.
Buna ziua,
Pot emite factura de prestari servicii contabile catre Asociatii de Proprietari de pe PFA Economist- Caen 6920 ? ( nu sunt membru CECCAR, detin o diploma de economist )
Multumesc.
Nu cunosc ff bine motivul inregistrarii in scopuri Tva...
Ce pot spune este ca , societatea care se ocupa de actele Asociatie pana de curand, detine multe apartamente in bloc.Oricum vom renunta la TVA cat mai repede.
@elenazan
Stiu ca suna imposibil,dar aceasta asociatie este inregistrata in scopuri tva,contabilitatea se tine in partida dubla, deducem tva si totodata colectam tva.
Cheltuielie sunt egale cu veniturile.
Am primit o factura de servicii fara tva ( pana acum toate facturile de la furnizori ,erau cu tva),care trebuie refacturata catre locatari.
Intrebarea este : se va factura cu tva sau fara tva catre locatari ??
facturez doar chelt sau chelt+tva 24% , tinand cont ca asociatia este inregistrata in scopuri de tva....
9499-Activitati ale altor organizatii n.c.a.
Multumesc.