Buna seara,
va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
O asociatie de proprietari care este platitoare de TVA ,primeste o factura de servicii de la un furnizor neplatitor de tva. Ce valoare trebuie sa recuperez de la proprietari? valoarea facturii sau valoarea facturii+Tva? ( tinand cont ca asociatia este platitoare de tva).
Dupa cum spuneam, este platitoare de Tva ( depun decl.300,394,ba chiar suntem in registrul operatorilor cu tva la incasare ).
Pana reusesc sa anulez codul de inregistrare in scopuri Tva(luna aceasta sper),am nevoie de putin ajutor referitor la factura de servicii primita de la furnizorul neplatitor de tva.
Ce valoare trebuie sa recuperez de la proprietari? valoarea facturii sau valoarea facturii+Tva?
Multumesc.
Eu cred ca este o incurcatura. Asociatiile de proprietari nu sunt platitoare de TVA.
Din punct de vedere al TVA sunteti cumparatori finali. TVA intra pe cheltuielile asociatiei.
Cum sa fiti cu TVA la incasare?! Ca doar nu emiteti factura cu TVA pentru cotele de intretinere?
Treceti in lista suma care este trecuta pe factura, nu aveti de ce sa incarcati costurile de intretinere artificial.
@tovarase george-neagu, lasati dictatura acasa inainte de a intra pe forum, cunoasteti sensul cuvantului indecent?
Exact ce am raspuns eu a raspuns si @dontuirina, de ce nu ii stergeti mesajul, nu aveti tupeu?
Sunteti moderator sau dictator tovarase?