avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate alexandraluiza

Activitate alexandraluiza

Buna ziua,
Va rog mult sa-mi spuneti daca in urmatoarea situatie am dreptate sau nu:
Pentru calculul concediului de maternitate am avut in decembrie urmatoarele sume:
-1-14 decembrie concediu de crestere copil pentru primul copil;
- 15 decembrie- o zi salariu de la firma 1
- 16-31 decembrie salariu firma 2

La calculul concediului de maternitate se iau in calcul toate cele 3 sume?
Multumesc mult!
Cum pot intra din CCC1in CCC2 daca exista o diferenta intre cele doua nasteri. Primul copil face 2 ani pe 12.03.2015 al doilea copil va fi nascut in jurul datei de 01.03.2015. Problema este ca eu pot sta acasa pana cand primul copil face 1 an si 11 luni ...ultima luna fiind obligat tatal sa intre in CCC iar eu trebuie sa revin la munca. Cand revin la munca o sa prezint concediul prenatal firmei2. Spuneti-mi daca am inteles bine legea? Daca puteam renunta la CCC1 mai devreme si sa intru in prenatal mai devreme as fi facut, dar stiu ca acest lucru nu se poate. Trebuie sa astept pana se termina CCC1.
Multumesc!
Si deci in CIM nu se schimba nimic. Se va prelua exact cum a fost semnat cu firma1.
Va multumesc!
Deci firma2 imi va plati si concediul pre si post natal?
Va multumesc pentru raspunsuri!
Am CIM pe perioada nedeterminata.

Primul copil este nascut pe data de 12.03.2013 iar perioada CIC este de 2 ani. Cel de-am doilea copil ar trebui sa se nasca pe 1.03.2015.
Pentru demisie este alta problema.... daca ajungeam la o intelegere financiara cu firma1.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce presupune preluarea unei de catre alta firma?
Ma aflu in Cic pana la data de 13.02.2015 si daca nu am fost de acord sa-mi dau demisia, firma1 m-a anuntat ca voi fi preluata de catre firma2 pana la 31.12.2014. Se poate sa ma preia firma2 fara acordul meu si avand cim suspendat? Adica ce presupune ca se va intampla cu mine si ce trebuie sa fac eu in acest caz?
O alta problema ar fi ca firma2 m-ar prelua pana la data de 13.02.2015 cand intru in concediu prenatal pentru cel de-al doilea copil.
Firma 1 are obligatia sa ma anunte cine preia, cand si unde se intampla lucrul acesta?
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Va rog sa-mi spune-ti ce risc daca in cazul in care sunt in somaj si am semnat un contract cu o firma de 2 zile, nu am anuntat la somaj si nu vreau sa ma mai duc la aceasta firma din cauza conditiilor de munca. (am anuntat deja firma ca renunt la job). Credeti ca pierd somajul daca firma a apucat sa inregistreze la itm contractul? (desi in contract scrie ""5 zile de proba"). Multumesc.
Va multumesc!
Daca in cazul in care gasesc o firma care sa ma angajeze pe perioada DETERMINATA (pana la data de 13 feb 2015 cand intru in prenatal) as putea intra in somaj? S-ar cumula perioada de dinainte de a intra in CCC plus aceasta perioada pana la prenatal? Sau perioada de CCC nu intra in calculul somajului?
O zi buna!
In primul rand, eu fiind insarcinata, ei nu ma pot da afara decat daca imi dau eu demisia.
Era foarte simpla situatia daca ma dadeau ei afara. Acest lucru doresc ei sa-l fac: adica sa imi dau demisia (contra unor sume de bani) si implicit nu voi putea lua somaj, implicit apar probleme si in cazul concediului prenatal si CCC1 . Problema este: daca eu accept suma de bani asta inseamna ca imi semnez demisia. Prin demisie in data de 13 feb.2015 cand ar trebui sa incep munca, nu as mai avea unde sa revin, dar in aceelasi timp eu atunci ar trebui sa intru in prenatal. Acest prenatal nu stiu cum l-as mai putea lua si apoi sa intru in CCC1 fara probleme.
Va multumesc.
Buna ziua,
Va scriu din nou cu rugamintea de a ma ajuta. Conditiile de la munca si situatia mea s-au schimbat radical. Eu sunt in CCC pana la data de 13 feb2015 si in prezent fiind insarcinata urmeaza sa nasc la inceputul lunii martie. Firma doreste sa renunt la toate drepturile mele pentru o suma de bani (bani care spun ei sunt impozabili dar care nu intra in calculul nici a eventualului concediu prenatal si implicit nici in CCC1), care pentru moment nu acopera toate drepturile mele la care as renunta prin demisie.(somaj, prenatal CCC1)
Daca eu accept suma lor cum pot intra din CCC in CCC1?
Se poate sa ma angajez la alta firma cu o luna si jumatate inainte de a intra in prenatal, cu contract pe perioada determinata si sa prezint eu prenatalul la CAS ?
Se poate sa intru din CCC in CCC1 fara sa ma mai angajez?
Multumesc mult!