Am inteles ce zice legea si va multumesc pt raspunsuri. Dar as vrea sa vad pt. cate garduri de la tara sau chiar de la oras exista o astfel de autorizatie.
Intrebarea mea era daca sa intind acea sarma numita gard pe linia limitei de proprietate sau sa las o distanta, ceea ce ar insemna sa i-o las vecinului.Nu stiam cum se practica.
Va multumesc pt bunavointa de a-mi raspunde! :)
de fapt este vorba despre o imprejmuire cu tevi metalice infipte in pamant si plasa de sarma.Nu cred ca am nevoie de autorizatie pt asa ceva, sau cel putin nu se practica.Eu ma gandeam ca acest gard poate fi vazut ca o delimitare intre proprietati, ori daca eu, daca las distanta de "n" cm de gardul meu, practic ii las vecinului.
Buna ziua,
Doresc sa-mi imprejmuiesc gradina cu un gard, si vreau sa-l fac cat mai aproape de limita de proprietate, sau chiar pe limita.Pe terenurile vecine nu exista nici o constructie, nici un gard, nici o cultura.Nu este nevoie sa las cale de trecere, pt ca exista alte accese la terenurile vecine.Pe lungimea terenului meu, vin perpendicular 4 terenuri si un singur vecin mi-a spus sa nu fac gardul pe limita.Atata timp cat acest gard il fac pe cheltuiala mea si-i va servi si vecinului drept gard despartitor intre terenurile noastre, cat de aproape pot sa-l fac de limita de proprietate?Art. 612 Ncc trebuie respectat si in acest caz?
Multumesc foarte mult pentru raspuns.Acum sunt lamurita.
Buna ziua
Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la urmatoarea speta:
Condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare.A executat 2 luni in arest preventiv.Astfel,dupa executarea a 2 treimi, in speta 1 an si opt luni poate fi liberat conditionat.Poate fi eliberat inainte de termenul acesta de 1 an si opt luni daca lucreaza?
De unde se scad zilele de munca din perioada detentiei si eventualele participari la cursuri?
Multumesc!
Nu se stie...poate anul asta se voteaza amnistia pt condamnatii care nu reprezinta un pericol public si care nu au savarsit acte cu violenta.Din '64 pana acuma nu cred ca a mai existat un moment atat de potrivit!
Buna seara
Stie cineva ce se intampla cu proiectul privind legea amnistiei si gratierii?
Credeti ca ar fi posibil ca anul acesta sa se voteze,avand in vedere ca este an electoral si ca atatea nume grele se afla dupa gratii?
Dupa cat timp si in ce conditii se poate face cerere de eliberare conditionata in cazul unei condamnari definitive de trei ani?
Am inteles ca dupa executarea unei cincimi din pedeapsa se analizeaza conduita, si daca este una buna se poate dispune schimbarea regimului de executare in regimul imediat inferior ca grad de severitate.Sper ca am inteles bine.
Multumesc pt bunavointa cu care mi-ati raspuns!