avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calcularea perioadei de detentie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calcularea perioadei de detentie

Buna ziua
Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la urmatoarea speta:
Condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare.A executat 2 luni in arest preventiv.Astfel,dupa executarea a 2 treimi, in speta 1 an si opt luni poate fi liberat conditionat.Poate fi eliberat inainte de termenul acesta de 1 an si opt luni daca lucreaza?
De unde se scad zilele de munca din perioada detentiei si eventualele participari la cursuri?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ioanastudenta , utilizator 16:13, 25 Iunie 2014
Da, poate fi liberat conditionat inainte de un an si 8 luni, daca lucreaza. Zilele castigate ca urmare a muncii, se scad din un an si 8 luni. Participarea la cursuri nu se scade din aceasta perioada, ci ajuta la demonstrarea faptului ca s-a indreptat.
Nu este suficienta indeplinirea fractiei de 2/3 din pedeapsa, ci si dovezi temeinice de indreptare (cursuri + nu a fost sanctionat in inchisoare).
Multumesc foarte mult pentru raspuns.Acum sunt lamurita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anul de detentie stefana20 stefana20 Am si eu o intrebare stiti cumva daca exista vreo legea penala care sa echivaleze anul de detenti de la 8 luni la 6luni? si daca da care este aceea? Si daca ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata aclaudiu aclaudiu Buna , As avea si eu o intrebare .Sotul meu a primit o pedeapsa de 3 ani cu executare .A executat 2 luni din pedeapsa .Cand se poate cere eliberarea ... (vezi toată discuția)
Liberarea conditionata Aleksa3g Aleksa3g Cum se face liberarea conditionata in cazul pedepselor mai mici de zece ani?Care este fractia? 2/3 sau 1/2 ,din pedeapsa? Stiu ca se ia in calcul si munca ... (vezi toată discuția)