Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu o informatie.
Eu sunt responsabil SSM in firma in care lucrez si astazi. 31 iulie este ultima mea zi la munca, imi inceteaza contractul de munca.
De maine 01 august 2024 va fi altcineva angajat.
Din punct de vedere al SSM-ului cine trebuie sa ii faca instruirea la angajare? Este datoria mea, chiar daca eu plec? m
Multumesc pentru raspuns!
Suceesiune dupa bunici.
Buna ziua!
Tatal sotului meu are o bucata de teren, pe care o detine fara acte, de la parintii lui, adica bunicii sotului, ambii decedati.
Acum vrea sa dea acea bucata de teren sotului meu. Ne.a dat titlul de proprietate pentru teren, dar cand am mers la primarie pentru celelalte acte, cei de acolo (care cunosc cazul) ne.au spus ca nu s.a facut succesiunea dupa parintii, adica dupa bunicii sotului si ca sa rezolvam cu acea succesiune trebuie sa chemam toti mostenitorii, pe care nu avem de unde sa.i luam, pe unii nici macar nu.i cunoastem, sau sunt plecati prin alte tari.
Am inteles ca o solutie de rezolvare ar fi prin instanta, dar ma gandesc ca ar fi si un cost pe care nu ni.l putem permite momentan.
Intrebarea ar fi; am putea cumva sa obtinem acte pentru acel pamant doar lucrand si platind impozilele ani la rand.
Socrul meu a spus ca ne da nou pamantul si nu va nimeni care sa ne conteste dreptul asupra lui, fiecare frate avand partea lui din mostenire.
Problema este ca eu si sotul aveam de gand ca pe viitor, sa construim ceva pe acel teren si nu am vrea sa investim in ceva care nu poate fi al nostru.
Multumesc mult pentru raspuns. Dar beneficiez de acest drept si daca sotul este coasigurat pe mine? Adica este specificat undeva ca ambii soti trebuie sa fie asiguratii? Am cerut de la medicul de familie concediu medical pentru a sta cu copilul si mi.a spus ca poate sta sotul si nu mi.a dat. Este corect avand in vedere ca copilul are doar 4 ani? Multumesc!
Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de concediu medical pentru ingrijirea copilul bolnav ( copilul are 4 ani) daca eu lucrez de 8 ani la aceeasi firma, dar sotul nu lucreaza si este coasigurat pe mine.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Buna ziua. Tatal meu este in spital de aproximativ o saptamana si nu are asigurare deoare nu lucreaza si nu realizeaza nici un venit si nici pensionar nu este. In anul 2011 a stat in spital si atunci i-am platit asigurarea la Casa de asigurari pana in aprilie 2012. Acuma cand am fost sa platesc din nou asigurarea, mi sa spus ca trebuie sa platesc din urma. As vrea sa stiu ce se poate face in acest caz, sa platesc din urma nu dispun de atatia bani...Daca tatal meu nu are nici un venit de unde sa plateasca asigurarea...nu poate da o declaratie pe propria raspndere ca nu are venit si sa nu mai plateasca din urma? Daca eu beneficiez de pensie de urmas dupa mama de 400 lei pe luna nu as putea sa il iau pe tata sub intretinerea mea si sa il iau pe asigurarea mea? As vrea sa stiu cum pot sa procedez in cazul acesta. Multumesc.