avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters322298

Activitate ContSters322298

Răspuns la discuția retineri din salar pentru studii
Deci: eu sunt angajat al scolii pana la expirarea concediului de studii, sa spunem luna septembrie, ziua 30. Apoi imi dau demisia. Concediul de odihna nu este acordat inclusiv pe luna septembrie? Altfel spus: pe perioada concediului de studii nu se acorda concediul de odihna? Asta nu inteleg eu.

Va multumesc pentru rabdare si pentru raspunsuri.
La data la care mi-am depus cererea pentru cele 90 de zile calendaristice de concediu de studii fara plata (conform Art 31 alin 2), am depasit concediul de odihna aferent celor 4 luni din an cu 3 zile. (28:12 luni x luna aprilie - eu am efectuat pana la finalul lunii aprilie 13 zile din 28 cate am dreptul anual). Cele 90 de zile expira prin luna septembrie. Nedumerirea mea este: de ce am platit acele zile de concediu? Pentru ca nu am CIM incheiat, sunt doar in concediu de studii. Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca concediul de studii fara plata in invatamant (conform legii, 90 de zile calendaristice) diminueaza concediul de odihna.

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția supraveghere video
Multumesc pentru raspuns. In biroul meu exista router-ul care costa 2.000 lei. Poate sa invoce directiunea acest motiv? Si sa ma oblige sa ma mut?
Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca este legal sa fii supravegheat audio-video in birou ori in sala de clasa. Aici ma refer la invatamant, la scoala.

1. Este vorba de un birou.

2. Este vorba despre sala de clasa.

Multumesc. Va rog sa imi raspundeti punctual, ca sa fie totul inteles.

Sarbatori fericite!
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
la o scoala s-a scos un post de auxiliar la concurs. este acelasi post pe care eu il ocup la alta scoala. as vrea sa merg prin transfer pentru apropiere de domiciliu (este in acelasi oras, dar fac naveta o ora) la acea scoala. pot invoca acest articol si aliniat?
Va multumesc frumos pentru raspuns. Exista insa la art. 5 alin (4) posibilitatea apropierii de domiciliu, atunci nu se desfiinteaza postul.
Buna ziua. Va rog frumos sa imi spuneti daca o persoana care este didactic auxiliar se poate transfera de la o scoala la alta care a scos post la concurs, fara ca scolii de la care pleaca sa i se desfiinteze postul. Multumesc anticipat. Este vorba de ordinul 3375/2015.
[ link extern ]
Buna ziua,

va rog frumos sa ma sprijiniti in urmatoarea problema: sunt profesor de informatica cu gradul I, vechime in invatamant 13 ani. Am dat concurs pe post de informatician care in statul de functii este informatician IV. Am depus o cerere la scoala prin care am solicitat inceperea demersurilor pentru transformarea postului din grad IV in grad I, avand in vedere vechimea mea in specialitate. Am primit de la scoala un raspuns negativ, in care se specifica faptul ca transformarea postului se considera promovare.

Va rog sa imi spuneti daca este legala transformarea postului si ce am de facut in acest caz.

Va multumesc frumos.