avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Activitate savysb

Activitate savysb

Trebuie sa intrebati la biroul de relatii cu publicul, care sunt documentele ce se pot trimite prin posta electronica, pentru ca nu cred ca sunt toate acceptate. Discutia initiala nu era legata de modul asta de comunicare cu instanta. Pentru a fi sigur ca documentele ajung totusi, si pentru a avea dovezi, va recomand trimiterea prin posta romana, cu confirmare de primire.

"Recent" am fost nevoit sa trimit o cerere de urgentare a redactarii unei hotarari, prin email (la indrumarea celor de la relatii cu publicul), cerere care a fost complet ignorata (redactarea a fost facuta dupa abia 8 luni de la pronuntare, iar cererea mea de urgentare a fost trimisa dupa 3 luni de la pronuntare).

Nu conteaza ca vi se pare absurd sa trimiteti acelasi document cu nume diferite, vi se poate respinge cauza lejer pe procedura, pentru ca sistemul de justitie din romania este aproape inert, insa foarte activ cand se poate scapa de un dosar, motivand si o virgula lipsa.

DlGoe a scris:

Ati pierdut timp si bani! Puteati face treaba asta de la bun inceput. Va intelegeati cu ceilalti mostenitori si le dadeati o suma de bani.


Din moment ce nu cunoasteti situatia, nu puteti determina ce am pierdut. N-au vrut sa se inteleaga de la bun inceput, sora ei a secat conturile bunicului (a fost cu el la banca si l-a pus sa-i dea toate economiile ramase - in jur de 50.000 de lei) apoi a vrut si ajutorul de inmormantare, fara sa participe cu nimic (e din martorii lui iehova, fuge de obiceiurile ortodoxe, insa nu si de bani). Mosternitorii ceilalti au trimis un avocat care a inceput sa emita pretenii, sa i se dea si lui "o bucata de pamant, ca doar e de unde" - asa din senin si fara niciun drept, doar pentru ca s-a deplasat. Apoi s-a suparat cand a fost refuzat si a plecat pur si simplu. Toate terenurile trebuiau supuse altei succesiuni, din partea fratilor bunicului, succesiune care abia ce a fost terminata.

Din 2013 incoace, eu si mama mea ne ocupam de casa respectiva (impozite, cheltuieli, facturi, etc. la mine, iar mama mea munceste gradina si ingrijeste casa, sa nu pice). As vrea ca macar acum, dupa aproape 10 ani, sa ramana ea cu ce a ingrijit (terenurile sunt in arenda).
Perfect! Multumesc de raspuns :)
gi-jane2 a scris:

dupa dezbaterea succesiunii si emiterea certificatelor de mostenitor se face partajul.


Este facuta succesiunea si sunt emise certificatele de mostenitor, a ramas doar partajul. Aici ma incurc eu, putem face partajul la notar (eu suport toate taxele notariale, ceilalti mostenitori trebuie doar sa se deplaseze) si acolo sa mentionam suceala asta? Exista cadru legal pentru asa ceva?
Nu, il puteti vinde la ce pret doriti (sau ma rog, la un pret rezonabil). Daca ar exista o impunere a preturilor bazate pe realitate, nu s-ar mai vinde casele din chirpici construite in 1960 la pret de case din 2022 construite din caramida. La mine sunt 3 incaperi din 4 cu tavane aplecate (pereti tesiti cum spuneti), si am avut oferta de 80.000 de euro (73mp, 3 camere, mansarda) - adica pretul minim al metrului patrat din zona in care stau. Asta in timp ce casele pe care le gasesc eu la vanzare au covoare traditionale pe pereti, chirpicii la vedere si pret de 2022, motivat cu "s-a scumpit materialele".
Cadastrul este gratuit anul asta (si chiar daca nu e, costa 50 de lei punctul de masura). Chemati cadastrul sa puna tarusi pe coordonate apoi depuneti plangere la primarie impotriva vecinului.
Răspuns la discuția Masina fier vechi - Cumpar rable
Complicat, deoarece pentru a radia masina, procedura este urmatoarea:
[ link extern ] /
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La casa de pensii din judetul de pe raza caruia aveti domiciliul, insa va revine sarcina de a aduce la dosar adeverintele de vechime de la locurile de munca, oriunde ar fi fost ele.
La fel a fost in cazul mamei mele, de-a lungul vietii a lucrat in mai multe judete si a trebuit sa ne deplasam la fiecare fost loc de munca pentru a lua o adeverinta de vechime si a le depune la dosar.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unii agenti imobiliari sunt niste carpaci care considera ca trebuie sa primeasca bani si pentru faptul ca exista oxigen in jurul lor. Daca acelasi dezvoltator are incheiate contracte cu mai multi agenti, nu poate unul din ei sa sustina ca trebuie sa primeasca comision chiar daca nu prin el s-a facut tranzactia, motivand ca e acelasi dezvoltator. Scrie in contractul incheiat cu el ca nu aveti voie sa vizionati alte imobile cu alt agent?

Nu, nu are dreptate. Mai mult, actiunea lui intra un pic la Art. 208, punctul 2, cod penal.

gi-jane2 a scris:
In traducere, ce vor si trebuie sa facă e un partaj, prin partaj se impart bunurile intre mostenitori.
Se face la notar daca se inteleg sau in instanta.


Da, la notar. Ce ma intereseaza e sa stiu daca tot acolo se poate ajunge si la rezolutia asta, dupa efectuarea partajului (in aceeasi vizita la notar). La modul "mi-am luat partea si acum o dau in schimbul partii de la X".