avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua.As vrea sa mai depun inscrisuri noi la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua.As vrea sa mai depun inscrisuri noi la dosar.Mentionez ...

Buna ziua.As vrea sa mai depun inscrisuri noi la dosar.Mentionez ca sunt in faza apelului.Am depus apelul si rapunsul la intampinare, iar prima infatisare este in luna martie 2022.Ce trebuie sa fac pentru a admite instanta inscrisurile depuse?Ce cerere trebuie sa depun,in cate exemplare.Multumesc
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 00:09, 27 Aprilie 2023
Modelul asta de cerere: [ link extern ]
si inscrisurile.
In mod normal probele din apel trebuiau depuse odata cu motivarea apelului.

Puteti depune inscrisurile pe care vreti sa le folositi insotite de o adresa de inaintare, insa admisibilitatea lor, pertinenta si utilitatea va fi dezbatuta in fata instantei de apel la termenul din 22 marrtie. Depuneti inscrisurile in suficiente exemplare.
Exista proceduri de care trebuie sa tinem cont in cazul comunicarii cu instanta prin intermediul postei electronice?

De exemplu, in cazul in care comunicarea cu instanta are loc prin intermediul postei electronice, cum ar trebui formulat mesajul? Scriem simplu ca depunem o cerere in legatura cu dosarul cu nr. xxx/xxx si o anexam la mesaj sau pur si simplu o compunem in interiorul mesajului?

Daca m-ati lamuri si ref. la obligativitatea de a trimite inscrisuri in mai multe exemplare atunci cand comunicarea cu instanta are loc prin posta electronica, v-as ramane pe veci indatorat! :) Din punctul meu de vedere este absurd sa ti se solicite sa trimiti 2-nn fisiere electronice cu nume diferite dar cu continut identic dar am patit exact asta de curand.

savysb a scris:

Modelul asta de cerere: [ link extern ]
si inscrisurile.

Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2023
Lucian P., utilizator
Trebuie sa intrebati la biroul de relatii cu publicul, care sunt documentele ce se pot trimite prin posta electronica, pentru ca nu cred ca sunt toate acceptate. Discutia initiala nu era legata de modul asta de comunicare cu instanta. Pentru a fi sigur ca documentele ajung totusi, si pentru a avea dovezi, va recomand trimiterea prin posta romana, cu confirmare de primire.

"Recent" am fost nevoit sa trimit o cerere de urgentare a redactarii unei hotarari, prin email (la indrumarea celor de la relatii cu publicul), cerere care a fost complet ignorata (redactarea a fost facuta dupa abia 8 luni de la pronuntare, iar cererea mea de urgentare a fost trimisa dupa 3 luni de la pronuntare).

Nu conteaza ca vi se pare absurd sa trimiteti acelasi document cu nume diferite, vi se poate respinge cauza lejer pe procedura, pentru ca sistemul de justitie din romania este aproape inert, insa foarte activ cand se poate scapa de un dosar, motivand si o virgula lipsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns intampinare anemona34 anemona34 un raspuns la intampinare se poate depune electronic? (vezi toată discuția)
Comunicare defectuoasa cu instanta prin intermediul emailului si semnatura electronica calificata Lucian P. Lucian P. Buna ziua, Am trimis la judecatorie, prin intermediul emailului, o plangere contraventionala pentru anularea unei amenzi aplicata de IJJ Constanta. Odata ... (vezi toată discuția)
Introducere actiune divort prin posta danielamoldovanu danielamoldovanu Buna ziua, Ma intereseaza daca pot trimite prin posta cererea de deschidere actiune divort si actele pe care le am sunt deajuns. Mentionez ca nu au rezultat ... (vezi toată discuția)