avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Achiziționarea apartament credit -trecut în CF ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Achiziționarea apartament credit -trecut în CF mansarda

Buna ziua! Doresc sa achiziționez prin credit un apartament situat la etajul 2, într-un imobil cu 2 etaje și pod. In urma primirii deciziei de promisiune, am observat ca apartamentul este trecut in CF ca fiind "apartamentul numărul x etaj Mansarda". Este aceasta o problema in achiziționarea creditului, evaluarea imobilului sau într-o vânzare ulterioară? Sau care pot fi motivele pentru care nu este trecut ca fiind etajul 2/2?
Ultima modificare: Marți, 2 August 2022
Andreea29L, utilizator
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 12:38, 2 August 2022
Cel mai probabil in autorizatia de constructie, este specificat "constructie P+M" sau ceva de genul asta. Nu este nicio problema, am cumparat eu un apartament la mansarda anul trecut, care a fost achizitionat prin Prima Casa de catre primul proprietar.
Iar faptul că este trecut la etaj mansarda ar trebui sa influențeze prețul sau cât de greu îl poți vinde pe viitor? Menționez faptul că nu este niciun peterete tesit. Pretul lui fiind de apartament la etajul 2/2.

savysb a scris:

Cel mai probabil in autorizatia de constructie, este specificat "constructie P+M" sau ceva de genul asta. Nu este nicio problema, am cumparat eu un apartament la mansarda anul trecut, care a fost achizitionat prin Prima Casa de catre primul proprietar.

Nu, il puteti vinde la ce pret doriti (sau ma rog, la un pret rezonabil). Daca ar exista o impunere a preturilor bazate pe realitate, nu s-ar mai vinde casele din chirpici construite in 1960 la pret de case din 2022 construite din caramida. La mine sunt 3 incaperi din 4 cu tavane aplecate (pereti tesiti cum spuneti), si am avut oferta de 80.000 de euro (73mp, 3 camere, mansarda) - adica pretul minim al metrului patrat din zona in care stau. Asta in timp ce casele pe care le gasesc eu la vanzare au covoare traditionale pe pereti, chirpicii la vedere si pret de 2022, motivat cu "s-a scumpit materialele".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansardare, lucrari constructii- acordul vecinilor? Laura2012 Laura2012 Buna ziua Am luat recent un apartament, care are deasupra un pod. Podul a fost cumparat de o persoana care vrea sa faca modificari de structura (inclusiv ... (vezi toată discuția)
Inselaciune vanzare casa kaly9 kaly9 Buna ziua! In urma cu 2 ani jumatate am achizitionat o casa, pe care fostul proprietar a prezentat-o si vandut-o ca fiind construita din caramida. Recent, am ... (vezi toată discuția)
Mansarda sau pod ? Dana Schiopu Dana Schiopu Buna ziua. Am o problema intr-o expertiza de partaj.Am construit o casa care in autorizatia de constructie are parter si mansarda care a fost respectata ... (vezi toată discuția)