avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contracte de vizionare același dezvoltator, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contracte de vizionare același dezvoltator, apartamente diferite

Buna ziua,
Am vizionat 2 apartamente in 2 blocuri diferite făcute de același dezvoltator. Ne-am decis să cumpărăm cel de-al doilea apartament cu agentul cu care am mers a doua oară. Când a auzit primul agent a zis că ne da în judecată, că chiar daca n-am văzut cu el apartamentul, sunt de la același dezvoltator la care ne-a dus el primul, că ne-a spus că mai sunt variante dar n-am vrut sa vedem. Că vorbește cu dezvoltatorul și afla dacă cumpărăm.. m-am simțit amenințată. Acum mie mi se pare ciudat. Ar însemna să încalc clar al doilea contract cu care chiar am văzut apartamentul. Are dreptate? Daca am văzut complexul, el are dreptul să primească comisionului?
Ultima modificare: Marți, 2 August 2022
Mihai. Ana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihai. Ana , utilizator 12:58, 2 August 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
cum sa aiba dreptate? nici vorba.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unii agenti imobiliari sunt niste carpaci care considera ca trebuie sa primeasca bani si pentru faptul ca exista oxigen in jurul lor. Daca acelasi dezvoltator are incheiate contracte cu mai multi agenti, nu poate unul din ei sa sustina ca trebuie sa primeasca comision chiar daca nu prin el s-a facut tranzactia, motivand ca e acelasi dezvoltator. Scrie in contractul incheiat cu el ca nu aveti voie sa vizionati alte imobile cu alt agent?

Nu, nu are dreptate. Mai mult, actiunea lui intra un pic la Art. 208, punctul 2, cod penal.
Mulțumesc pentru răspuns!

gi-jane2 a scris:

cum sa aiba dreptate? nici vorba.

Mulțumesc pentru răspuns!

savysb a scris:

Unii agenti imobiliari sunt niste carpaci care considera ca trebuie sa primeasca bani si pentru faptul ca exista oxigen in jurul lor. Daca acelasi dezvoltator are incheiate contracte cu mai multi agenti, nu poate unul din ei sa sustina ca trebuie sa primeasca comision chiar daca nu prin el s-a facut tranzactia, motivand ca e acelasi dezvoltator. Scrie in contractul incheiat cu el ca nu aveti voie sa vizionati alte imobile cu alt agent?

Nu, nu are dreptate. Mai mult, actiunea lui intra un pic la Art. 208, punctul 2, cod penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de contract de intermediere cumparare artstma artstma Buna ziua, am si eu o intrebare legata de titlul subiectului, insa inainte sa va povestesc putin cum am ajuns aici. Acu 2 luni am semnat un contract de ... (vezi toată discuția)
Contract prestare servicii agentie imobiliara civik civik Buna ziua, Ma gasesc intr-o situatie destul de gri, intr-un contract de prestare servicii cu o agentie imobiliara, cu urmatorul obiect: \"Obiectul ... (vezi toată discuția)
Agentie imobiliara- se intocmeste contract de vizionare pentru fiecare apartament in parte? petregabriel petregabriel buna ziua.daca se poate as dori sfaturi in problema cu o agentie imibiliara. pt cumpararea unui apartament am sunat la un anunt de pe net . anuntul era ... (vezi toată discuția)