avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Agentie imobiliara- se intocmeste contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Agentie imobiliara- se intocmeste contract de vizionare pentru fiecare apartament in parte?

buna ziua.daca se poate as dori sfaturi in problema cu o agentie imibiliara. pt cumpararea unui apartament am sunat la un anunt de pe net . anuntul era publicat prin agentie imibiliara... am stabilit vizionarea apartamentului respectiv si un altul pe care agentia il avea in oferta... s-a incheiat contract de vizionare pt cele 2 apartamente dar nu am cumparat niciunul... intr-o alta zi ma suna de la agentie ca a mai aparut un apartament si poate fi vazut.nu am ajuns la o intelegere cu proprietarul Nu s-a incheiat contract de vizionare al apartamentului...Pt o noua runda de negocieri am luat legatura cu proprietarul printr-o cunostinta deoarece am constatat ca il cunosc si am ajuns la o intelegere privind cumpararea. Agentia ameninta ca ma v-a da in instanta deoarece nu ii platec comisionul de 2 la100 si ca pe contractul de vizionare incheiat pt celelalte 2 apartamente l-a adaugat si pe acesta si imi va pune bete in roate deoarece are influenta la banca . intrebarea mea este daca pt fiecare apartament trebuia facut contract de vizionare in parte sau pe cel initial se poate adauga . Mentionez ca nu mi-a inmanat un exemplar la intocmirea contractului de vizionare
Cel mai recent răspuns: Lilian Pruna , utilizator 07:22, 2 Martie 2024
Cauta sa va sperie. Daca nu este un contract clar, nu au forta juridica.
O.U.G.nr 174/2008
Art99.-Agentia imobiliara nu poate solicita din partea consumatorului plata comosionului daca se afla in una dintre situatiile:
a}cand intre consumator si agentie nu este incheiat un contract de intermediere
c}cand contractul nu are stipulaata clauza deexclusivitate ,iar tranzactia s-a realizat fara participarea agentiei imibiliare.
Mentionez ca , contractul de vizionare incheiat pt cele 2 apartamente vizionate s-a incheiat pe numele altei persoane ,eu doar fiind trecut la rubrica insotitori
Buna ziua
Am întâmpinat o situație și nu știu cum sa procedez, băiatul meu a făcut vizionare la un apartament la sfârșitul lunii septembrie , vizionare făcută prin semnarea acelui contract de vizionare, Deoarece nu a fost încântat de ceea ce a văzut nu s-a concretizat prin semnare de antecontract. După trei luni de zile , mai precis in decembrie, părinții băiatului au regăsit acel apartament pe anunțuri particulare , l-au contactat pe proprietar și au mers la vizionare. L-au achiziționat pentru ca acum sa primească băiatul mesaje de la agenția imobiliară ca trebuie sa plătească comisionul deoarece au aflat ca părinții lui au cumpărat apartamentul vizionat de el, inclusiv trimitere de somație. Este legal sa-l tragă la răspundere pe el, nefiind cumpărătorul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o situație cu o agenție imobiliară. am sunat ... Tody1987 Tody1987 Buna ziua, Am o situație cu o agenție imobiliară. Am sunat pt a viziona un apartament,apoi agentul m-am dus și la un altul care era chiar la scara de ... (vezi toată discuția)
Probleme agentie imobiliara korina1979 korina1979 Buna ziua! Am vizionat in apartament prin intermediu unei agentii imobiliare. Cand am ajuns la apartament, am fost rugata sa semnez contractual de vizionare, ... (vezi toată discuția)
Problema comision agentie imobiliara bodom bodom Ma confrunt cu o problema legata de plata unui comision catre o agentie imobiliara. Am achizitionat un apart prin intermediul unei agentii imobiliare, cu care ... (vezi toată discuția)