avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am o situație cu o agenție imobiliară. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am o situație cu o agenție imobiliară. Am sunat ...

Buna ziua,

Am o situație cu o agenție imobiliară. Am sunat pt a viziona un apartament,apoi agentul m-am dus și la un altul care era chiar la scara de lângă. Am semnat convenție de vizionare pt ambele apartamente, insă pe cel de-al doilea pe care îl vreau, l-am găsit ulterior și direct pe olx cu datele proprietarului și am intrat în contact pt diverse detalii despre apartament. Am contactat agentul pt o noua vizionare sa stabilim prețul final al imobilului etc (deși puteam face asta fara intervenția lui, i-am respectat munca). Din păcate însă, comisionul este mult prea mare și nu dorește să negocieze așa cum a promis înainte de a semna convenția. Prin urmare,am decis sa îl dăm deoparte pe intermediar și să ținem legătura între noi proprietar-cumparator. Mă pot aștepta la o acționare in instanță sau la casting de cauza din partea agenției? Menționez că agentul nu este la curent cu faptul că noi ținem legătura și a rămas discuția închisă cu el pe motiv că nu ne înțelegem la preț.
Cel mai recent răspuns: iosepiulia , utilizator 14:33, 8 Mai 2021
agentia poate recupera comisionul ce il datorati cf contractului, in instanta. Exista acest risc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2021
gi-jane2, moderator
Da, daca aveti contract cu agentia situatia este foarte complicata si riscul de a pierde procesul este foarte ridicat.
Extrem de greu ati putea castiga procesul si cu avocat extrem de bun.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Mai 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 174 din 19 noiembrie 2008
pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind protecţia consumatorilor:

Art. 9^9. - Agenţia imobiliară nu poate solicita din partea consumatorului plata comisionului în oricare dintre următoarele situaţii:
a) când între consumator şi agenţia imobiliară nu este încheiat un contract de intermediere;
b) când contractul de vânzare-cumpărare/închiriere nu s-a încheiat;
c) când contractul nu are stipulată clauza de exclusivitate, iar tranzacţia s-a realizat fără participarea agenţiei imobiliare.

gi-jane2 a scris:

agentia poate recupera comisionul ce il datorati cf contractului, in instanta. Exista acest risc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliara alexandrak alexandrak Buna ziua! Doresc sa imi cumpar un imobil prin prima casa. Nu am dorit sa apelez la agentii, si am cautat eu pe internet oferte de vanzare. Am gasit un ... (vezi toată discuția)
Contractul de vizionare al agentiilor imobiliare lony_269 lony_269 Buna ziua, ma numesc Loredana iar problema mea este urmatoarea: am cautat in ziarul local anunturi cu apartamente de vanzare, am sunt la un anunt care m-a ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara ContSters411362 ContSters411362 Buna ziua! M-am angajat de curand consilier juridic debutant la o agentie imobiliara. In aceste momente ma confrunt cu o problema, si anume: un client a ... (vezi toată discuția)