avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Activitate Albei

Activitate Albei

Salutare, ma confrunt cu următoarea situație și nu știu cum sa rezolv.

In urma calamităților din vara anului 2021 râul din satul bunicilor a distrus tot drumul si inclusiv podul pe care treceam din drum peste râu la bunici.

Acum, 2023 se face drumul și se diguieste doar o parte a râului (cea de lângă drum). Intre timp am moștenit terenul de la bunici unde vreau sa construiesc o căzut de vacanța. Ma zbat și incerc sa conving simpaticii din primăria orașului sa rezolv și sa îmi pună ceva diguri și pe malul meu și sa îmi ofere acces la locuința, respectiv pod.

Terenul este la zi cu toate actele și impozitele, intabulat absolut tot.

Am cumpărat o platforma de tir, tot ce trebuie sa fac este sa ii conving pe ei sa îmi pună niște diguri pe malul meu sa pot pune podul de pe un zid pe altul.

Cum ii conving sa ma ajute.
Răspuns la discuția Permis conducere suspendat
Mi-a fost suspendat pe germania. Permisul e trimis în România la județ. În România nu am nici o încălcare de lege, fără dosare penale și cazier curat.

POPA GHEORGHE a scris:

Daca aveti permis de conducere suspendat (nu ati respectat Codul rutier care in privinta regulilor de circulatie nu difera dupa categorie), pe perioada suspendarii nu veti fi admis de politia rutiera sa dati examen pentru alta categorie.

Buna ziua. Mii de scuze dacă am gresit unde am postat. Am însă o nelămurire pe care sper sa o rezolv aici.

Permisul meu categoria B e suspendat pana in octombrie. În acest timp am dreptul de a ma înscrie și a da examenul teoretic și cel practic pentru categoria CE ?
Răspuns la discuția Redobândire permis auto
Permisul anulat e tot românesc şi mi s-a spus că îl vor trimite în România dar nu şi exact unde, la poliţie sau acasă, în fine cert e că va fi anulat. Întrebarea mea este dacă pot merge acuma în România să purced totul pentru unul nou, iar în Noiembrie să îl primesc direct pe cel nou.
Bună, nu de mult timp mi-a fost suspendat permisul pentru o perioada de 7 luni, nu în România, ci aici în Germania unde locuiesc şi lucrez de doi ani de zile. Treaba e că în instanţă mi s-a spus că dacă vreau să păstrez acel permis după expirarea termenului trebuie să fac aici la ei MPU (Medizinisch-Psychologische Untersuchung) - testul psihologic, nu îmi mie teamă că nu voi trece testul ci doar de faptul că ajunge undeva la 1000€-1500€ ceea ce e prea scump plus că am şi şapte puncte pe el. Mi-au mai dat însă o variantă, îmi pot anula acel permis şi trebuie să fac altul nou, nu contează dacă în Germania sau în România...

E şi normal să vreau altul nou care mă va costa în România maxim 500€ şi scap şi de puncte.

Ei, întrebarea mea este următoarea: Pot da examenul pentru noul permis în timpul suspendării (7 luni), spre exemplu în Iulie, iar prin Noiembrie când ar expira timpul pedepsii să îl primesc direct pe ăla nou ?

Sper că m-aţi înţeles ce vreau să spun. Mulţumesc, aştept sfaturi de la voi.:)
probabil că va veni o altă sesiune de fonduri.
Bună ziua, am de gând să aplic și eu sau măcar să încerc pentru fonduri europene nerambursabile masura 313 însă mă confrunt cu câteva probleme pe care sper ca voi să mi le lămuriți.

Prima și mare problemă pe care presupun că o au toți cei care vor să aplice la această măsură este conceperea proiectului, mi-ați fi de folos cu un link către o documentație concretă pentru că eu o iau de la zero.

A doua problema e una pe care sper să o depășesc pentru că asta e buba. Știu că măsura 313 încurajează activitățile turistice și dezvoltarea rurală, ei bine eu locuiesc în satul Frasin dar acesta aparține de orașul Broșteni care e la doar 5km depărtare (mai am pământ și prin alte sate dar la fel acestea aparțin de orașul Broșteni), acum vă întreb eu pe voi pot realiza proiectul chiar dacă aceste sate aparțin de un oraș ?

Am 20 de ani, iar sărăca mea zonă are atâtea și atâtea de oferit însă nu e promovat nimic din toate astea iar eu vreau să arăt că se poate iar pe urmă să ajut și alți oameni să facă la fel desigur pentru dezvoltarea zonei. Mulțumesc, aștept răspuns la cele două baiuri ale mele.