avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Activitate tmaria77

Activitate tmaria77

Am obtinut certificatul de urbanism in iul. 2018, pentru terenu intravilan pe care il detin, arhitectul a intocmit dosarul pentru eliberarea autorizatiei de constructie si l-am depus alaturi de cerere la primarie, iar acestia ma informeaza ca noul PUG, din dec. 2018 votat prin HCL 376/2018, ma situeaza in extravilan si ma roaga sa actualizez cartea funciara. Eu nu doresc sa trec in etravilan ci sa construiesc gard si magazie de unelte, motiv pentru care am depus dosarul complet cu toate avizele precum si cererea alaturata. Este posibil ca fara acordul meu sa fiu scos in extravilan? Ce ma sfatuiti sa fac pentru a obtine totusi autorizatia de constructie? Precizez ca atat sentinta judecatoreasca definitiva prin care am mostenit terenul, expertiza topo cu avizul OCPI cat si cartea funciara sunt cu regimul juridic de teren intravilan. Va multumesc.
Am achizitionat un teren, cu contract de vinzare cumparare la notar (fostul proprietar mostenise terenul printr-o sentinta judecatoreasca ramasa definitiva, ca teren intravilan). M-am prezentat la primarie serviciul taxe si impozite pentru a fi luat in evidenta ca platitor. Cererea de inregistrare am completat-o cu "teren intravilan" asa cum reiese din contractul legalizat la notar si din extrasul de carte funciara anexat. La eliberarea de catra primarie a deciziei de impunere, categoria de impozit apare "teren din extravilan" , desi, asa cum am precizat, documentele si cererea mea erau cu teren intravilan. Fiind inca in termenul de 45 de zile, doresc sa contest aceasta decizie/incadrare. Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc.
Discuție PUG extravilan
Am depus dosarul pentru eliberarea autorizatiei de constructie gard si magazie de unelte la primarie. Acestia ma roaga sa actualizez cartea funciara deoarece noul PUG ma situeaza in extravilan, desi cartea funciara, cartificatul de urbanism, sentinta definitiva de succesiune si expertiza topo cu avizul OCPI au mentiunea de teren intravilan. Banuiesc ca au avut interes in alte zone, m-au scos pe mine si au introdus prin modificareaPUG-ului alte parcele in intravilan. Ca ma indrumati sa fac deoarece eu nu doresc sa actualizez din proprie initiativa cf si pe viitor urmeza sa solocit construirea unui imobil. Precizez deasemenea ca la dosar am inclusiv avizul de mediu. Va multumesc.