avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2013 soluții astăzi
Forum Activitate KOSH79

Activitate KOSH79

Din pacate gresit . Ati gresit si dumneavoastra si moderatorul care a raspuns mai sus . Am avut dreptate EU . Fiindca tatal meu primeste pensia prin banca si tot acolo are rata ( nu plateste rata cu bani din mana lunar ci banca isi trage automat rata ) aceasta rata ( datorie apare in evidenta casei de pensie ) . Executorul nu ii poate lua 1/3 . Va trebui sa vina cu alta varianta ....probabil o suma mai mica . Sunt explicatii date direct de casa de pensii , hartia cu executarea silita ajunsa la ei a fost respinsa .
Nu cred ca rata la banca nu se i-a in considerare . Oricum suma cumulata ar depasi 70% din pensie . Eu personal nu cred ca este legal .Daca gresesc doresc sa fiu corectat .Am vorbit cu jurist si mi s-a spus ca nu se poate-este ilegal asa ceva . Astept si alte pareri si sigugestii .
Buna seara , Pun aceasta intrebare pt unul din parinti , Tatal meu este pensionar avand aproximativ 900 ron . Are o rata de aproximativ 320-350 ron de plata la o banca . Are o executare silita si i-a venit propire de 1/3 din pensie .Suma cumulata a celor doua depaseste jumatate din pensie .


CONFORM Art. 728 CPC - Limitele urmăririi veniturilor băneşti

(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.
(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.
(5) Urmărirea drepturilor prevăzute la alin. (4) se va putea face în limita a jumătate din cuantumul acestora.

Conform legii din cate am inteles suma cumulata ( la un loc-totala ) nu poate depasi jumatate din venituri .
Cum si cui trebuie sa i se adreseze ? Casei de pensii ? Executorului ? Instantei , parchetului ?
Buna Ziua . In ziua de 19 august 2017 2 persoane ( unul il cunosc fiind un vecin , celalalt nu ) au venit pe terenul unuia dintre ei , cu scopul ( cred ) de a face curatenie . Eu fiind plecat de pe propietate . In lipsa mea au trecut dincoace de gardul inprejmiuitor si au distrus 3 randuri de vie aproximativ 7-8 butuci vie ( adulti , maturi ,pusi acolo de peste 20 de ani ) . La revenirea mea pe propietate la 4-5 minute au fugit , eu constatand paguba dupa fuga lor . Acum problemele : 1 .Ei au fost prinsi la intrare si iesire pe drumul lor de acces de un sistem video de supraveghere ( nu exista dubii sau indoieli ca nu au fost ei ) 2. Fiind sambata postul de politie nu functioneaza ( atributiile fiindui luate de alt post ) 3.Am apelat nr 112 ( nr de urgente ) si dupa mai multe incercari am reusit sa i-au legatura si sa explic ce si cum . Intr-un fiinal facandusi aparitia si un echipaj de politie , care a constatat paguba si verificand si sistemul de supraveghere a indentifiicat si indivizii . 4. Echipajul de politie nu a incheiat proces verbal de constatare . Spunandumi sa ma prezit la postul de politie si sa fac o plangere . 5 Luni 21 august 2017 m-am prezentat la postul de politie pt facerea plangerii penale , dar spre surprinderea mea am fost trimis la plimbare si spunandumise sami vad de iata mea , sa nu il mai tulbur pe respectiva persoana care mi-a adus paguba si sa am grija sa nu incalc legea . 6 Nu am fost lasat sa vorbesc sau sa spun prea multe fiind trimis la plimbare .

Ce pot face in acest caz si cuie sa ma adresez ? Fiindca postului de politi de unde apartin ( sefului de post nu ma pot adresa fiindca voi fi din nou trimis la plimbare ) .
In luna mai 2017 un executor judecatoresc sa prezentat la domiciliu meu ( acesta apartinea unui dintre parintii mei ) pt a pune in aplicare silita o eliberare a unui teren ( ingrantuire ) inpotriva parintelui meu propietar . La ziua , ora prezentarii propietarul ( tatal meu ) nu locuia la acea locatie ACOLO locuind doar eu ( TATA locuia la alta adresa ... propietate ). Executorul a patruns fortat fiind insotit de 8-10 jandarmi ( ca sef avand un locotenent care dupa acest incident si-a dat demisia si a disparut din tara ). Unde negasindul pe tatal meu , ma obligat sa parasesc propietatea sa merg dupa el ....si in acest timp au luat ( sustras aparatura electonica ....valorand peste 500 mil in lei vechi ...aceasta apartinandu-mi mie si nu parintelui meu ) . Nu a fost insotit de politia locala (din acea localitate ...ei nefiind anuntati ) . La venirea tatalui meu mie nu mi-au permis sa ma apropii ( fiind incadrat ...mai corect spus ...retinut ....privat de libertate de jandarmi ) . Au stabilit hotare , au facut un gard de sarma unde si cum au vrut neluand in calcul nici actul si nici titlul de propietate si la sfarsit prin amenintari ( ca intra in casa ) l-au obigat pe tata sa semneze hartiile lor . Dupa care..... sa vedem 1 august 2017 primim instintare ca trebuie sa platim suma de 36-37 mil (3700 lei) ca executare silita . Astazi 03-08-2017 l-am trimis pe tatal meu sa ii plateasca
suma direct la biroul sau . Aici afland ca eu mi-am dat seama de lucrurile sustrase ii solict informatii ce si cum ( il invita la un whisky si ii spune ca el renunta la comisionul sau si intr-o zi va veni la el sa bea inpreuna o sticla de vin de casa inpreuna ) . CE SE INTAMPLA AICI ? CE URMARESTE ? Eu nu am mers la politie pt a nu il baga la apa pe tata , dar dupa cum cred acesta are de gand sa revina a doua oara pt a ridica lucruri ...suma sau paguba adusa mie personal care nu are treaba sau a face cu tata se ridica la sute de milioane ....CE POT FACE IN ACEST CAZ ? ABUZ DE PUTERE . JANDARMUL SEF ( LOCOTENENTUL ) ISI DA DEMISIA SI DISPARE DIN TARA ( DUPA SPUSELE EXECUTORULUI ) .....CE SOLUTII SUNT ? LEGALE ?