avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Activitate adaiv

Activitate adaiv

Răspuns la discuția PROBLEME PENALITATI INTRETINERE?
va multumesc pentru informatii....

Răspuns la discuția PROBLEME PENALITATI INTRETINERE?
multumesc mult pentru lamurire.... eu am tot interesul sa solutionez aceasta problema....

daca se continua ca in fiecare luna sa se achite si din penalitatile acumulate este gresit? nu vreau sa evit o alta "judecata" ca apoi sa nu ma intereseze ci incerc sa gasesc o solutie viabila pe termen lung.... Mi-am asumat eu greseala parintilor si dau dovada in fiecare luna de buna credinta..... am achitat cei 18 000 lei in cateva luni continuand sa platesc lunar
Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Parintii mei au acumulat la Intretinere o datorie foarte mare: 18 000 lei datorie de baza si 12 000 lei penalitati. Au fost dati in judecata pentru 8000 datorie de baza si 6000 penalitati. La acest moment au achitat 18 000 - toata datoria initiala de baza si sunt cu plata la zi si platesc in fiecare luna si cate 300 - 500 lei in contul penalitatilor acumulate. Mai exista la acest moment posibilitatea sa fie din nou dati in judecata, executati silit, etc? Sunt in pericol ? Cum ar trebui sa procedam in continuare?
Buna ziua! Parintii mei locuiesc intr-un apartament in chirie de la Primarie. Au acumulat datorii la intretinere, prin urmare, Asociatia a dat in judecata Primaria, care la randul ei a chemat in garantie chiriasii-adica parintii mei. Exista un dosar de executare, cu poprire atat pe salariul tatalui cat si al mamei. Din suma inscrisa in dosar deja s-a achitat jumatate la Asociatie (au dus copii dupa chitante la executor-chitante pe care se precizeaza ca sunt conform cu sentinta nr....). Parintii mei ar vrea sa termine de achitat plus cheltuielile de judecata si executare. Cum trebuie sa procedeze? in afara de copiile dupa chitante ce ar trebui sa mai faca? cum se procedeaza in astfel de cazuri? cum se inchide un dosar de executare? dupa ce se inchide, mai exista riscul ca Primaria sa ii poata evacua din apartament? va rog sa ma invatati cum sa procedez!
Răspuns la discuția Executare datorii intretinere
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Executare datorii intretinere
Am fost la executor si a verificat sa vada daca Asociatia a executat Primaria pt suma respectiva si se pare ca nu, prin urmare a spus ca e ok sa platim in continuare la Asociatie o suma considerabila, iar pe chitante sa precizeze conform cu hotararea judecatoreasca nr.... - iar copiile dupa chitante sa le duc la biroul executorului. In pararel, sa platesc la Biroul lui cheltuielile privind onorariul, etc. De asemenea mi-a spus ca atat timp cat platesc in fiecare luna (asa cum procedam de o perioada buna de timp) nu putem fi evacuati? Considerati ca e ok metoda de abordare a executorului? Fara hartia de plata esalonata riscam sa fim evacuati?
Buna ziua! Va rog din suflet sa ma ajutati cu informatii.
Parintii mei locuiesc intr-un apartament in chirie de la Primarie. Au acumulat o datorie mare la intretinere, fapt pentru care asociatia a dat in judecata primaria si a si castigat. La randul ei, Primaria a trimis la executor judecatoresc dosarul. A venit poprire pe salariul mamei.
Ce mai pot face la acest moment? De mai bine de jumatate de an, parintii mei au inceput sa plateasca o suma lunara, peste cheltuielile curente.
Vor fi evacuati din casa? Cum se poate evita acest lucru? Se poate stabili o esalonare lunara de plata pentru suma de 16.000?
Cu cine trebuie sa port discutia? Cu executorul sau cu Primaria care e proprietarul si care ia deciziile finale? Cum trebuie pusa problema. Mentionez ca la plata chiriei catre Primarie sunt la zi.
Va rog sa ma ajutati!