avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PROBLEME PENALITATI INTRETINERE?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PROBLEME PENALITATI INTRETINERE?

Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Parintii mei au acumulat la Intretinere o datorie foarte mare: 18 000 lei datorie de baza si 12 000 lei penalitati. Au fost dati in judecata pentru 8000 datorie de baza si 6000 penalitati. La acest moment au achitat 18 000 - toata datoria initiala de baza si sunt cu plata la zi si platesc in fiecare luna si cate 300 - 500 lei in contul penalitatilor acumulate. Mai exista la acest moment posibilitatea sa fie din nou dati in judecata, executati silit, etc? Sunt in pericol ? Cum ar trebui sa procedam in continuare?
Cel mai recent răspuns: adaiv , utilizator 14:22, 26 Martie 2015
Daca aveti 18000 lei datoria de baza si restul penalizari cite or fi si ati achitat doar 18000 lei inseamna ca nu sunteti la zi si ca in continuare sunteti restantier.
Ori dumneavoastra ati presupus gresit ori administratorul sau cel ce calculeaza nu stie ce face si v-a informat gresit.

El va incaseaza luna cea mai veche si penalizarea ei maxim 100% adica maxim inca o data daca au trecut 500 zile la 0.2% pe zi.
Ianuarie 2012 1sa zicem 200lei si penalizarea maxim 200 lei

Recapituland va ia din 18000 lei si platiti cea mai veche luna si penalizarea ei apoi urmatoarea luna si penalizarea ei si tot asa cit ajung banii.

Probabil inca sunteti cu mai mult de 3 luni restant si deci va poate da iar in judecata executa etc.
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2015
ricadinas, utilizator
multumesc mult pentru lamurire.... eu am tot interesul sa solutionez aceasta problema....

daca se continua ca in fiecare luna sa se achite si din penalitatile acumulate este gresit? nu vreau sa evit o alta "judecata" ca apoi sa nu ma intereseze ci incerc sa gasesc o solutie viabila pe termen lung.... Mi-am asumat eu greseala parintilor si dau dovada in fiecare luna de buna credinta..... am achitat cei 18 000 lei in cateva luni continuand sa platesc lunar
Ca sa ajungeti la zi este nevoie sa achitati sume mai mari decat luna curenta ca sa fie si pentru penalizari.
Eu v-am spus cum trebuia sa procedeze referitor la ordinea de incasare si asa va vor spune si alti utilizatori.
Acum, daca nu stie ordinea cum sa incasese e posibil sa nu stie nici sa le calculeze.
Ar fi bine sa cereti asa de curiozitate un istoric al sumelor si penalizarilor desi normal ca o sa se enerveze ca o sa aiba ceva in plus de facut.
Faptul ca incaseaza intai toate sumele de baza si apoi penalizarile inseamna o pierdere pentru ei si un avantaj pentru dumneavoastra.(Asta daca acum penalizarile s-au oprit.)
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2015
ricadinas, utilizator
@adaiv

Daca spuneti ca au platit 18.000 lei in contul cotelor de baza si au mai ramas penalizarile si asta este o informatie corecta, inseamna ca parintii au facut aceasta intelegere cu administratorul.
In mod normal, daca lunar platesc o cota din penalizari in afara cotelor curente este foarte bine, cu atat mai mult daca exista o intelegere scrisa cu conducerea asociatiei si nu va mai exista un alt proces.

Interesati-va la administrator si vedeti ce intelegeri au facut asupra modului cum se vor face platile.

Noi, aici pe forum, nu putem sa ne pronuntam tocmai ca s-ar putea sa fi existat o intelegere la nivelul asociatiei.
va multumesc pentru informatii....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre penalizari - calcul si incasare jenicaprod jenicaprod Ce procent de penalizari poate aplica o asociatie de proprietari? In cazul unui debit la care s-au calculat penalitati, in cazul unei plati partiale ce se ... (vezi toată discuția)
Penalitati pentru termoficare limo limo buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie. in momentul de fata sint cu plata cheltuielilor de intretinere la zi, mai putin o ... (vezi toată discuția)
Modalitatea de calcul a platilor de restante la intretinere. DanaP70 DanaP70 Concret este vb de o restanta pe trei luni la intretinere.Am fost sa fac plata la o parte din suma si administratorul nu mi-a dat nici o explicatie clara la ... (vezi toată discuția)