Buna ziua! Va rog din suflet sa ma ajutati cu informatii.
Parintii mei locuiesc intr-un apartament in chirie de la Primarie. Au acumulat o datorie mare la intretinere, fapt pentru care asociatia a dat in judecata primaria si a si castigat. La randul ei, Primaria a trimis la executor judecatoresc dosarul. A venit poprire pe salariul mamei.
Ce mai pot face la acest moment? De mai bine de jumatate de an, parintii mei au inceput sa plateasca o suma lunara, peste cheltuielile curente.
Vor fi evacuati din casa? Cum se poate evita acest lucru? Se poate stabili o esalonare lunara de plata pentru suma de 16.000?
Cu cine trebuie sa port discutia? Cu executorul sau cu Primaria care e proprietarul si care ia deciziile finale? Cum trebuie pusa problema. Mentionez ca la plata chiriei catre Primarie sunt la zi.
Va rog sa ma ajutati!
Parintii dv daca achita lunar cota din debit este foarte bine
Sa incheie cu primaria angajament de plata,pe care sa il respecte pana la achitarea integrala a debitului
Faceti un angajament de plata prin care solicitati plata sumei in rate egale si va adresati executorului judecatoresc. Acesta va comunica angajamentul creditorului si in situatia in care acesta va fi de acord executorul va trimite adresele de desfiintare temporara a popririi la toate unitatile unde s-a infiintat poprirea. In cazul in care nu veti indeplini angajamentul de plata executorul va insitui din nou infiintarea popirii
Am fost la executor si a verificat sa vada daca Asociatia a executat Primaria pt suma respectiva si se pare ca nu, prin urmare a spus ca e ok sa platim in continuare la Asociatie o suma considerabila, iar pe chitante sa precizeze conform cu hotararea judecatoreasca nr.... - iar copiile dupa chitante sa le duc la biroul executorului. In pararel, sa platesc la Biroul lui cheltuielile privind onorariul, etc. De asemenea mi-a spus ca atat timp cat platesc in fiecare luna (asa cum procedam de o perioada buna de timp) nu putem fi evacuati? Considerati ca e ok metoda de abordare a executorului? Fara hartia de plata esalonata riscam sa fim evacuati?
Avand in vedere ca veti depune la dosarul de executare o copie a chitantelor, in acest caz nu mai este necesar angajamentul de plata. Important este sa achitati in continuare la Asociatia de Proprietari suma cuvenita pe luna si cheltuielile de executare asa cum va spus executorul si nu se va ajunge la nicio evacuare