In anul 2009 am dat in judecata o persoana care imi era debitoare cu o suma substantiala de bani. Avocatul a inregistrat acest dosar pe rol, pe fond civil, avand obiectul cauzei somatie de plata, el ulterior fiind inregistrat pe fond comercial in 2010.In iunie 2010 se solutioneaza dosarul, dand solutie irevocabila ca, debitorul sa imi restituie suma inapoi plus cheltuielile de judecata aferente.
Ulterior, avocatul pe care l-am avut si il am in continuare, impreuna cu executorul judecatoresc, cu care lucreaza avocatul, a inregistrat un alt dosar in decembrie 2010, tot pe fond civil, avand ca obiect incuviintare executare silita.
In februarie 2011 s-a solutionat dosarul, avand ca solutie:
- Admite cererea. Incuviinteaza executarea silita. Irevocabila.
Debitorul avand la data inregistrarii dosarului de executare silita un bun imobil, al caruia era proprietar, fiind cumparat de catre el, de la Primaria de care apartinea cu domiciliul.Totodata debitorul aflandu-se in litigiu pentru acest imobil cu proprietarul cladirii in care se afla imobilul, prorietarul retrogedand toata cladirea in care se afla bunul imobil al debitorului.In 2012, spre finele anului a pierdut procesul in care se afla cu proprietarul respectiv, urmand ca anul acesta sa fie despagubit de catre Stat. In afara de acest bun, nu mai avea si nici nu are, nici un fel de bun pe numele lui.
Nelamurirea mea este urmatoarea: in urma unei executari silite irevocabila ( sau situatiei prezentate mai sus), se poate pune popire pe toate conturile prezente si viitoare sau nu?
Pentru ca, debitorul din cate stiu eu...umbla sa-si recupereze banii de la stat, iar executorul judecatoresc mi-a spus ca, nu poate sa-i puna popire pe conturi in urma acestei executari silite, se pune popire in functie de executare :hm:
Astept un raspuns din partea dumnevoastra.
Cum adica...se pune poprire in functie de executare? Daca debitoul este in executare, la cererea dvs. se poate institui poprire asupra conturilor. Poate nu am inteles eu bine...
Dosarul impotriva acestui debitor este in curs de executare, nu? Daca da, nu vad de ce sa nu poata pune poprire executorul, repet...la cererea dvs. (presupune niste costuri pe care trebuie sa le avansati, asta daca nu ati avansat cheltuieli de executare mai mari la inregistrarea dosarului). Dar chiar si asa, cu toate cheltuielile aferente, ar trebui instituita poprirea, pt ca debitorul primeste banii si il scapati, iar daca alte bunuri nu mai are, nu-i mai aveti ce face.
Va multumesc pentru raspuns. Da, dosarul este in curs de executare...ce am inteles din rspunsul dvs., este ca, trebuie sa fac eu o cerere executorului, din care sa reiasa dorinta mea de a fi instituita poprirea asupra conturilor debitorului.
Va multumesc inca o data.
Pe langa banci, as pune poprire in primul rand la primarie, ca sa vireze banii in contul de consemnare.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare silita
elena_1895
Am avut de recuperat o suma de bani de pe mai multe titluri executorii de la o persoana care initial avea domiciliul in acelasi oras cu mine. Am actionat ... (vezi toată discuția)
Executare silita
costel_57
Buna ziua,
Poate un tert poprit (Trezoreria Municipiului Bucuresti, )sa trimita dosarul de executare la alta trezirerie ? si sa fie executata Trezoreria sect ... (vezi toată discuția)