avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... executare silita
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

executare silita

am o sentinta civila DEFINITIVA prin care am fost obligata la plata penalitati catre asociatia de locatari in valoare de 1366.67. In luna august 2014 am solicitat esalonarea platii si am dorit sa fac si un angajament scris in acest sens.Presedintele mi-a refuzat acest angajament pe motivul ca nu am solicitat esalonarea in instanta,dar a spus ca daca platesc lunar o suma. nu se intampla nimic. Ca urmare am inceput sa platesc. Am trei chitante in acest sens, 2 cu suma de 50 lei si una cu suma de 100 lei. din pacate in luna noiembrie m-am trezit cu somatie in vederea executarii silite si abia acum am reusit sa fac un angajament scris.dar toate astea mi-au marit valoarea datoriilor. A fost corect modul in care a procedat asociatia in cazul meu? In momentul cand a inaintat dosarul la executorul judecatoresc, a uitat sa opereze suma pe care eu deja o achitasem.
va multumesc

Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: yanisgeorge , utilizator 15:30, 2 Decembrie 2014
Asociatia de proprietari a castigat procesul iar dumneavoastra sunteti obligata sa platiti. Sigur ca uneori se poate esalona plata sumei dar nu este obligata asociatia sa faca acest lucru. Poate daca dumneavoastra plateati pana acum la sociatie cate 200-300 lei/luna, cei din conducerea asociatiei nu ar mai fi avut teama ca dumneavoastra va esalonati aceast debit pe o prerioada de 2-3 ani.
Apoi, nu stim daca cei din asociatie nu au facut demersuri catre executor imediat ce au intrat in posesia hotararii judecatoresti. In acest caz nu aveau de unde sa stie ca dumneavoastra o sa achitati 50 sau 100 lei in perioada urmatoare.
demersurile catre executor le-au facut dupa ce au am inceput sa platesc din debit.,dupa ce mi-am luat un angajament scris catre asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in justitie pentru recuperare datorii dan_crihan dan_crihan Buna ziua, Pentru recuperarea datoriilor la cheltuielile de intretinere de la un rau platnic; Va rog sa ma clarificati in urmatoarele probleme: a) daca ... (vezi toată discuția)
Explicatii privind cotele de intretinere - retroactiv ? Daniel4x4 Daniel4x4 Buna seara ! Am o mica indoiala si as dori sa aud si parerea celor mai experimentati de pe acest forum. Un co-proprietar a solicitat in scris \\"explicatii ... (vezi toată discuția)
Restante la intretinere mioaranoni mioaranoni Am acumulat o restanta la intretinere de 2400 Lei si penalizari de 1600 Lei. Recunosc aceasta datorie, dar fiind in somaj, am fost in imposibilitatea de a ... (vezi toată discuția)