Eu, mama cu handicap grav si sora cu handicap accentuat locuim la aceeasi adresa ca mostenitori ai tatalui meu, decedat. Sunt tutore pt ambele persoane cu handicap. Sora mea are un venit de 1625 lei. Pot fi asistent personal profesionist pt sora mea
Din punctul meu de vedere mosteniti suprafata de teren care este trecuta pe actele persoanei decedata, iar daca vecinul a luat din teren, in cazul in care nu va intelegeti amiabil, puteti sa-l actionati in instanta.
Cadastru a fost facut pe suprafata existenta. M-am dus cu el la notar pentru succesiune si e OK.
Am avut un proces cu un teren si trebuia sa primesc o despagubire. Nu am primit-o si am consultat un avocat. Mi s-a spus ca am pierdut acesti bani pentru ca a trecut mai mult de 2 ani de la pronuntarea sentintei. Poate totusi cazul tau este diferit avand in vedere ca este obligat la despagubire anuala.
Mi-a spus cineva ca daca dai mortul in judecata faci succesiunea mai ieftin ca la notar. Decedatul avea 200 m2. Un vecin i-a luat din teren. Mi s-a spus ca daca procedez asa pot mosteni cat avea pe actul de proprietate.
In cazul in care un parinte a decedat, celalalt traieste, copii majori locuiesc in casa parinteasca si se inteleg, mai este necesara deschiderea succesiunii dupa parintele decedat?