avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cu decedatul in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cu decedatul in instanta

Exista cazuri in care o persoana decedata poate fi data in judecata?
Cel mai recent răspuns: debiana , utilizator 15:30, 19 Iulie 2015
Persoana decedata nu are calitate procesuala.
Mostenitorii ii iau locul.
si pe ce motiv ati vrea sa dati decedatul in judecata?
Mi-a spus cineva ca daca dai mortul in judecata faci succesiunea mai ieftin ca la notar. Decedatul avea 200 m2. Un vecin i-a luat din teren. Mi s-a spus ca daca procedez asa pot mosteni cat avea pe actul de proprietate.
Din punctul meu de vedere mosteniti suprafata de teren care este trecuta pe actele persoanei decedata, iar daca vecinul a luat din teren, in cazul in care nu va intelegeti amiabil, puteti sa-l actionati in instanta.
debiana a scris:

Mi-a spus cineva ca daca dai mortul in judecata faci succesiunea mai ieftin ca la notar. Decedatul avea 200 m2. Un vecin i-a luat din teren. Mi s-a spus ca daca procedez asa pot mosteni cat avea pe actul de proprietate.

Mortul nu poate fi dat in judecata.
Nu va luati dupa sfaturi gresite.

Incercati sa mergeti cu actele la avocat daca vreti sa va lamuriti ce drepturi exista si ce se poate face legal.

Alte discuții în legătură

Buna ziua , suntem 4 frati .parintii sunt decedati .avem contract ... iulian58 iulian58 Buna ziua , Suntem 4 frati .Parintii sunt decedati .Avem Contract de vanzare cumparare pe numele ambilor parinti : casa plus teren 2500 m2 .Tata a ... (vezi toată discuția)
Probleme intabulare -cadastru raduanaceramicart raduanaceramicart In anul 1948 bunicul meu a cumparat un teren in suprafata de 208 m2 prin act notarial .La cateva luni a mai cumparat o fasie de 32mp in continuarea terenului ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie timpuriu timpuriu Am cumparat un teren intravilan cu c/v la notar cadastru si intrabulare am intrat in posesie si la o masurare sumara am constat ca vecini au un gard provizoriu ... (vezi toată discuția)