avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... De ce este necesara deschiderea succesiunii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

De ce este necesara deschiderea succesiunii?

In cazul in care un parinte a decedat, celalalt traieste, copii majori locuiesc in casa parinteasca si se inteleg, mai este necesara deschiderea succesiunii dupa parintele decedat?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:34, 4 Iunie 2014
da, pentru ca mai devreme sau mai tarziu tot la notar ajungeti pt dezbaterea succesiunii. in plus daca o deschideti in mai putin de 2 ani de la deces, platiti mai putin...problema de taxe.
Nu sunteti obligati sa dezbateti succesiunea.
Puteti sta asa.
Ulterior se va putea face intre descendentii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire mama decedata Adrian Boho Adrian Boho Mama a decedat acum 7 ani si tata nu vrea sa faca succesiunea pe o casa eu fiind singurul copil al lor . Cum il pot obliga pe tata sa faca succesiunea sa pot ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire serbanalexandrescu serbanalexandrescu Buna ziua. In urma cu un an jumatate , tatal meu a murit. Mama mea traieste, si eu sunt unicul copil. In urma decesului tatalui meu , a ramas un apartament , ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbătută, un moștenitor decedat dator la bancă: ce riscă ceilalți moștenitori? elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua tuturor Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la următoarea speță : Sunt 3 frati care au casa părintească dar fără succesiune făcută. ... (vezi toată discuția)