avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute

Vecinul meu si-a achizitionat un teren fara drum de acces.A apelat la mine si am vrut sa-l ajut cu accesul pe terenul meu sub diferite forme:achizitie a portiunii de teren,schimb de terenuri etc. La inceput a fost cooperant dar, ulterior m-a actionat in instanta pt.drept de servitute.In 2012 instanta a hotarat definitiv si irevocabil dreptul la servitute a acestuia cu plata unei despagubiri anuale(aprox.500lei). Vecinul timp de 2ani nu a binevoit sa uziteze de acest drept dat de instanta fara a plati vreo despagubire!!! Rugamintea mea este ce pot sa intreprind pt. a-mi recupera banii investiti obligat:expert topo,onorariu avocat,zilele de munca pierdute in instanta etc.Doresc de asemenea ca si terenul sa nu mai fie notificat in C.F. Va multumesc anticipat.
















Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:41, 22 Iulie 2015
Oare atat de dificila este problema mea ca nu s-a mai "lovit" nimeni de o situatie similara???
Se pare ca problema mea este foarte complexa!!! Va multumesc macar ca ati citit-o,mai astept cateva zile dupa care ma voi retrage de pe site!!!! o zi superba va doresc!!!
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2015
Nistor Dragos, utilizator
Imi pare rau pentru afirmatia pe care o voi face dar,sunteti niste juristi de "duminica"!!! Vroiam si eu macar sa fiu bagat in seama(mintit frumos).Oare este subiectiv site_ul asta??!!!
Am avut un proces cu un teren si trebuia sa primesc o despagubire. Nu am primit-o si am consultat un avocat. Mi s-a spus ca am pierdut acesti bani pentru ca a trecut mai mult de 2 ani de la pronuntarea sentintei. Poate totusi cazul tau este diferit avand in vedere ca este obligat la despagubire anuala.
Termenul de prescripţie este de 3 ani+art 705NCC,
Proverbul - facerea de bine.............este mai valabil ca orişicînd în yilele noastre.
Dacă. prin toleranţă , permiţi cuiva să treacă pe terenul tău, această toleranţă o va transforma în obligaţie)povestea cu relaţiile de vecinătate, detentor precar, etc...........
Pentru restul de întrebări+ probabil este vorba despre cheltuieli de judecată, pe care, d+voastră, care se pare că aţi pierdut, le plătiţi căci vecinul a câştigat dreptul solicitat+drerpt de servitute

Alte discuții în legătură

Dreptul de servitute stefania75 stefania75 In cazul in care o persoana are drept de servitute cu hotarare pe terenul meu, poate sa-si faca drum de acces pe baza acesteia? Mentionez ca in acea hotarare ... (vezi toată discuția)
Blocare acces proprietate beaugdanel beaugdanel Buna tuturor! Am si eu o intrebare: este posibil ca proprietarul unui teren vecin terenului meu(cel hasurat din poza atasata este terenul meu) sa imi blocheze ... (vezi toată discuția)
Sunt dat in judecata pentru a da un drum de servitute pe terenul meu proprietate privata cristi 1980 cristi 1980 am si eu o intrebare :tata a fost dat in judecata pentru a da un drum de servitute unui alt vecin care nu are intrare la terenul sau .tin sa mentionez ca tata ... (vezi toată discuția)