Vecinul meu si-a achizitionat un teren fara drum de acces.A apelat la mine si am vrut sa-l ajut cu accesul pe terenul meu sub diferite forme:achizitie a portiunii de teren,schimb de terenuri etc. La inceput a fost cooperant dar, ulterior m-a actionat in instanta pt.drept de servitute.In 2012 instanta a hotarat definitiv si irevocabil dreptul la servitute a acestuia cu plata unei despagubiri anuale(aprox.500lei). Vecinul timp de 2ani nu a binevoit sa uziteze de acest drept dat de instanta fara a plati vreo despagubire!!! Rugamintea mea este ce pot sa intreprind pt. a-mi recupera banii investiti obligat:expert topo,onorariu avocat,zilele de munca pierdute in instanta etc.Doresc de asemenea ca si terenul sa nu mai fie notificat in C.F. Va multumesc anticipat.
Se pare ca problema mea este foarte complexa!!! Va multumesc macar ca ati citit-o,mai astept cateva zile dupa care ma voi retrage de pe site!!!! o zi superba va doresc!!!
Imi pare rau pentru afirmatia pe care o voi face dar,sunteti niste juristi de "duminica"!!! Vroiam si eu macar sa fiu bagat in seama(mintit frumos).Oare este subiectiv site_ul asta??!!!
Am avut un proces cu un teren si trebuia sa primesc o despagubire. Nu am primit-o si am consultat un avocat. Mi s-a spus ca am pierdut acesti bani pentru ca a trecut mai mult de 2 ani de la pronuntarea sentintei. Poate totusi cazul tau este diferit avand in vedere ca este obligat la despagubire anuala.
Termenul de prescripţie este de 3 ani+art 705NCC,
Proverbul - facerea de bine.............este mai valabil ca orişicînd în yilele noastre.
Dacă. prin toleranţă , permiţi cuiva să treacă pe terenul tău, această toleranţă o va transforma în obligaţie)povestea cu relaţiile de vecinătate, detentor precar, etc...........
Pentru restul de întrebări+ probabil este vorba despre cheltuieli de judecată, pe care, d+voastră, care se pare că aţi pierdut, le plătiţi căci vecinul a câştigat dreptul solicitat+drerpt de servitute