avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocare acces proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocare acces proprietate

Buna tuturor! Am si eu o intrebare: este posibil ca proprietarul unui teren vecin terenului meu(cel hasurat din poza atasata este terenul meu) sa imi blocheze accesul? pe schita se poate vedea ca drumul este neinventariat si din cate am inteles unii dintre proprietarii terenurilor vecine au intabulare si pe partea de drum.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 21:31, 16 Iulie 2015
Puteti formula actiune confesorie de servitute de trecere conform art.757 Noul Cod Civil raportat la art.617 Noul Cod Civil.[Art.617(1)"Proprietarul fondului care este lipsit de acces la calea publica are dreptul sa i se permita trecerea pe fondul vecinului sau pentru exploatarea fondului propriu."]
si daca sunt mai multe loturi de teren pana la terenul meu trebuie sa cer de la toti? cum se procedeaza? daca eu sunt al 5-lea cer de la primul, cer si de la al doilea si tot asa.... asta nu inseamna ca si ceilalti o sa trebuiasca sa faca asta? cum sa procedez? terenul este intravilan si agricol dar eu vreau sa il inchid cu gard si sa fac duc o cabanuta acolo... multumesc
Da. Dacă drumul de servitute trece peste mai multe proprietăți, prin acțiunea de constituire a servitutii vor fi chemați toți proprietarii și instanța va fixa obligațiile pecuniare față de fiecare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de servitute se poate limita in timp? Paule46 Paule46 Buna ziua, In urma cu ceva timp am cumparat un apartament intr-un complex rezidential nou, situat la o distanta considerabila de partea populata a orasului. ... (vezi toată discuția)
Blocare a drumului de acces HATI HATI Am un vecin care intra pe proprietatea sa folosindu-se de un drum de acces care imi strabate de circa 20 de ani proprietatea pe o portinue de 20-25m cu o ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute roxanajiulia roxanajiulia Buna ziua, Cand am cumparat terenul la munte nu ne-am gandit ca vom intampina atatea probleme din cauza lipsei drumului de servitute. Terenul a avut un ... (vezi toată discuția)