avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Activitate ciorba

Activitate ciorba

Multumesc :) eu consider ca am facut tot ce am putut pentru ca fetita sa mearga la o forma de invatamant, am inscris-o la cursuri de balet, am mers cu ea la munte, la mare, in delta .. dovezi, probe.. mama ei a mintit in instanta, a mintit la efectuarea anchetei sociale din Romania si din Anglia... nu inteleg chiar nu se vrea binele copilului sau se merge pe ideii preconcepute ...ma asteptam ca adevarul si binele sa invinga .... Evident o sa fac apel si de abia astept sa vad compunerea doamnei judecator despre interesul superior al copilului, desi dansa pare sa nu aiba copii, in nici un caz !!!

Sunt divortat, am o fetita de 5 ani cu domiciliul stabilit la mama in Romania, avand custodie comuna.De 2 ani mama a plecat in Anglia.Eu am deschis proces pt. stabilirea domiciliului minorei la mine.Mama a venit in tara doar la procesele de judecata.Nu a contribuit cu nimic la cresterea si educarea ei, alocatia fetitei a intrat in contul ei, a trebuit sa transfer fetita de la o gradinita la alta pentru ca ea nu a facut nici un demers, a mintit la anchetele sociale si din Romania si din Anglia ca fetita a locuit la ea, acum a prezentat un contract de inchiriere pt. 1 apartament cu 2 camere impreuna cu concubinul si vrea sa stabileasca domiciliul fetitei in Anglia prin cerere reconventionala.am depus probe, toate dar toate lucrurile pe care le-am facut in interesul fetitei le-am dovedit, ea nu a depus decat contractul de munca si de chirie.
Instanta a hotarat stabilirea domiciliului miinorei in Anglia !! mama sa aduca minora si sa o ia in timpul vacantelor doar atat, si sarbatorile religioase sa le petrecem prin alternanta si 1 weekend pe luna pot sa merg sa vad fetita in Anglia .
Va rog frumos astept niste sfaturi pentru ca nu se poate sa rupi un copil din mediul in care este si sa mearga sa stea acolo doar cu mama si concubinul.
Am sanse la apel ?? Va multumesc
Solutia pe scurt a INSTANTEI IN DATA DE 23.02.2017
Admite în parte cererea reconvenţională astfel cum a fost modificată. Stabileşte locuinţa minorei la domiciliul mamei pârâtă-reclamantă din Anglia. Modifică programul de legături personale stabilit în favoarea reclamantului-pârât prin Sentinţa civilă nr. 1574/24.02.2015, în sensul că încuviinţează reclamantului-pârât următorul program de vizită: jumătate din toate vacanţele şcolare ale minorei la domiciliul acestuia, cu obligaţia pârâtei-reclamante de a o aduce şi de a o prelua pe minoră de la domiciliul tatălui, pe cheltuiala sa, urmând ca sărbătorile religioase să fie sărbătorite alternativ (ex. Crăciunul în anii pari cu pârâta-reclamantă, iar în anii impari cu reclamantul-pârât); un week-end pe lună la domiciliul minorei în Anglia, de vineri orele 16 până duminică orele 20; reclamantul-pârât va avea dreptul de a păstra legătura cu minora prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (telefon, skype, messenger etc.) câte o jumătate de oră, zilnic, fără afectarea programului de odihnă şi de şcoală al minorei. Respinge cererea principală ca neîntemeiată. Executorie. Ia act că pârâta-reclamantă înţelege să solicite cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti
Daca in urma divortului, a fost stabilit domiciliul minorului in varsta de 5 ani la mama, custodie comuna cu program de vizitare in urma intelegerii partilor in fata judecatorului, acum mama cere stabilirea domiciliului minorei in strainatate dupa ce eu am dat-o in judecata(sa stabilesc domiciliul la mine) ca a plecat din tara,
este posibil ca instanta sa stabileasca domiciliul minorei in strainatate ?
Cunoasteti asemenea cazuri ? si daca da!!! in urma a ce ?? a hotarat instanta stabilirea domiciliului in strainatate a minorului .
V a multumesc !!!
In urma divortului, instanta a stabilit custodie comuna asupra minorului, cu domiciliul la mama, in sectorul 3.Mama a plecat anul trecut si anul acesta in strainatate si a lasat copilul la mine.Eu am inaintat actiune in instanta pentru stabilire domiciliu minor la mine dar acum mama a facut cerere reconventionala pentru reducerea programului meu de vizita (la primul capat de cerere) dar mai nou vrea sa stabilieasca domiciliul minorei in strainatate!!!! Instanta a acceptat ancheta sociala la resedintal acesteia din strainatate(chiar daca nu are proprietate personala acolo).
Exista posibilitatea ca Instanta sa decida stabilirea domiciliului minorei in strainatate ????Fara acordul meu ????
Sau poate instanta sa hotarasca program de vizita pentru mama cu posibilitatea de a parasii tara cu minora in vacante??? fara acordul meu ??:O:O:O
Va muuuultumesc sincer pentru orice raspuns !!!
In urma infatisarii in fata instantei, doar subsemnatul si avocatul paratei au rezultat urmatatoarele:
- parata a venit cu o cerere modificatoare la cererea reconventionala( facuta la introducerea actiunii mele de reincredintare minor ) potrivit careia vrea sa stabileasca domiciliul fetitei in Anglia .
- Instanta a fost de accord cu o Ancheta sociala la adresa din Anglia pe care a lasat-o avocatul acesteia.
- urmeaza sa se faca probatoriul in septembrie cu martori si alte documente .

Ce pot sa fac eu acum ??? Pentru ca minora a locuit la mine- 7 luni anul trecut - din mai si pana in momentul de fata anul acesta .
- ce sa inteleg ca la mine nu se face Ancheta sociala ??...
- Instanta a fost indusa in eroare, conform careia minora ar fi avut domiciliul intotdeauna la mama, dar faptic ea a locuit la mine..
- Eu m-am interesat de continuitatea in educatie transferand-o de la o gradinita la alta atunci cand mama ei a plecat din tara.
-Atunci cand mama ei era in tara fetita a avut o prezenta la gradinita in proportie de 50%, iar cat a stat la mine de 100%.

Nu stiu ce sa fac , vad ca nu se vede nimic din toate acestea, chiar daca am depus documente la dosar .
Sa depun o intampinare la cererea modificatoare, in care sa invoc din nou documentele de la dosar ??, sa solicit o Ancheta sociala ?? au fost si afirmatii mincinoasa spuse de avocet sau preluate de la parata .
Ce ma sfatuiti sa fac ???...
Buna ziua, am cateva intrebari care nu imi dau pace :) .
Domnule Lascoschi, pe ce va bazati cand spuneti ca este posibil ca mama sa ia copilul in strainatate ??
-Exista o hotarare irevocabila si definitiva a instantei care in urma intelegerii dintre parti a fost data, custodie comuna asupra minorului.
-Domiciliul minorei sa fie la mama in Bucuresti sector 3, eu sa platesc pensia de intretinere si totodata s-a stabilit si un program de vizita .
-Mama a parasit in repetate randuri tara si a lasat copilul la bunici, gradinita a frecventat-o cu intreruperi din 4 luni a mers 2 luni adunate.
Va sustineti punctul de vedere in eventualitatea incheierii unui contract de munca in strainatate a mamei ??
Cum ramane cu programul de vizita al tatalui ??? iar la custodia comuna cum ramane cu responsabilitatile si drepturile celuilalt parinte???
As aprecia sincer un raspuns pertinent, la obiect si poate un exemplu din vasta dumneavoastra experienta .
Multumesc !!!
Va multumesc pentru sfaturi si apreciez din suflet implicarea dumneavoastra.
Ideea este ca eu am intentat proces pentru stabilire domiciliu minor la domiciliul meu, pensia de intretinere platita de catre mama deoarece aceasta a plecat si a lasat fetita la mine, pe 7 decembrie 2015 am depus documentele si ea a sosit in tara pe 6 decembrie 2015 :D ...apoi a depus intampinare prin care a sustinut lucruri total neadevarate, ceea ce am si rugat instanta prin intampinare ca sa se probeze si argumenteze ceea ce parata a declarat.
Acum a plecat in strainatate din nou, a lasat fetita la mine si avem termen pe 10 iunie, iar la cererea initiala am cerut si judecarea in lipsa.Din tot sufletul ma rog sa hotarasca instant ceva, pentru ca nu pot sa stau asa cu copilul, cu domiciliul in alta parte , gradinita la fel, cat despre plata pensiei de intretinere de catre mama, instant mi-a spus sa ai dau adresa din strainatate, ceea ce nici atunci si nici acum nu am de unde sa o stiu !!!Principalul obiectiv este stabilirea domiciliului si parasirea tarii impreuna cu minora :) .
Am avut grija de copil, I-am schimbat gradinita, am dus-o la consiliere psihologica, I-am dat-o mamei atunci cand a venit in tara chiar daca mi-a fost greu, pentru ca nu aveam cum sa tin copilul la mine, dar acum am dat-o in judecata si ea a plecat din nou... ce sa fac la primul termen diin luna iunie ca sa stabileasca instanta domiciliul la mine ?

Sunt divortat, am hotarare pentru program de vizita, custodie comuna, am dat in judecata mama pentru ca a plecat in strainatate si a lasat minorul la mine fara sa vina sa il mai ia conform programului de vizita, minorul fiind incredintat ei spre crestere si intretinere, mama s-a intors in tara, am lasat minorul in cresterea mamei conform hotararii judecatoresti( chiar daca ea a fost plecata si a trebuit sa schimb gradinita in sectorul in care locuiesc)...am termen pentru ca am solicitat instantei reincredintare minor in luna iunie 2016
, problema este ca mama a plecat din nou si a lasat copilul la mine, am sanse sa castig reincredintarea minorului daca mama a plecat din nou si minorul este la mine spre crestere ???
Nu cunosc domiciliul unde locuieste, stiu doar ca munceste cu forme legale, poate doar sa aflu cel mult localitatea unde locuieste !!!
Imi puteti spune cum ar trebuii sa formulez aceasta actiune ??
Ea trebuia sa respecte o hotarare judecatoreasca sa vina sa ia copilul de la domiciliul meu, copilul sa aiba domiciliul la adresa ei din Bucuresti , care de fapt este garsoniera parintilor ei unde ea si-a facut contract de comodat, sa duca copilul la gradinita si asa mai departe... cum sa procedez va rog !!