Am o intrebare legata de programul de lucru de la firma la care lucrez si am nevoie va rog de sprijinul dumneavoastra.
Lucrez in departamentul IT al unei firme.
Avem program luni-vineri in 2 schimburi: 8-17 sau 10-19 (8 ore + pauza de masa de 1 ora obligatorie)
In afara de aceasta trebuie sa fim la dispozitia firmei 24 de ore din 24 timp de 7 zile (tot a doua saptamana de persoana) - "on call". Pentru aceasta avem telefon de serviciu si in caz de apel pe acel telefon trebuie sa ne ocupam de situatiile aparute, exact ca in orele normale se serviciu.
O situatie concreta:
Joi am lucrat intre orele 10-19.
Eram in saptamana de on call si noaptea am fost nevoita sa lucrez intre orele 22:00 - 01:00 si 06:00 - 07:00.
Vineri la ora 10 dimineata a trebuit din nou sa fiu la servici.
Situatia aceasta nu este singulara si imi afecteaza programul de odihna. Efect secundar este si oboseala la locul de munca, ceea ce poate duce la neatentie si chiar si accidente de munca.
In ce masura este reglementat prin lege cat timp liber trebuie sa am intre aceste ore efectiv muncite in regim "on call" si tura normala de 8 ore?
Ce drepturi am vizavi de angajator?
Buna ziua,
puteti sa imi dati va rog un model de
raport administrator privind situatia firmei?
Sunt la etapa a II-a a radierii si lichidarii. Firma mea nu a avut niciun fel de activitate. Bilantul de lichidare a fost intocmit. totul e pe 0, mai putin capitalul subscris varsat de 200 lei.
daca nu sunt parintii celor trei frati in viata atunci vor mostenii fratii sai, nepotul de frate poate veni la mostenire prin reprezentarea parintelui sau predecedat. cotele se impart in mod egal.
Parintii celor 3 frati au decedat.
Deci B si F mostenesc in cote egale 1/2 pe A?
F intrand la reprezentare pentru C
Va multumesc.
Cele 15 zile sunt calendaristice sau lucratoare? Adica ultima zi de depunere e 15 iunie sau 21 iunie?
Se ia in calcul faptul ca data de 10 iunie a fost zi libera nationala?
am primit un proces verbal de avertisment pe legea 12/1990 (cu confiscare de bunuri).
Intocmirea procesului s-a facut in data de 31 mai 2014 cu termen de contestatie 15 zile. Intrebarea mea este care este ultima zi in care pot depune contestatia?