avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Activitate enuka80

Activitate enuka80

Va rog frumos, ma puteti ajuta? Nu gasesc pe niciunde temeiul legal al continuarii executarii sile de catre mostenitorii creditorului. Tocmai am primit o somatie de la executorul judecatoresc si as vrea sa fac contestatie la executare, mai ales ca decesul creditorului a survenit acum aproape 3 ani, iar mostenitorii acum o luna au solicitat continuarea executarii.
Mostenitorii creditorului pot cere continuarea executarii silite? Daca da, in cat timp de la decesul creditorului?
Precizare : Obiectul dosarului de executare silita - drepturi salariale
Nu asta era intrebarea mea. Strict pe textul de lege, mentionat de mine, as vrea sa aflu si o alta opinie, daca pot beneficia si functionarii publici de voucherele de vacanta. Din punctul meu de vedere, pot beneficia de vouchere doar contractualii, pentru functionarii publici fiind tichetele de vacanta. Chiar textul de lege mentionat de dumneavoastra, spune clar ca nu se acorda nici tichetele, nici voucherele. Deci sunt doua categorii.
Va rog frumos, cine ma poate lamuri? La nivelul institutiei, avem opinii diferite cu privire la persoanele care pot beneficia de vouchere.
Crezi ca se refera doar la societăţile şi companiile naţionale care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă, pentru restul categoriilor intrand si functionarii publici?
Va rog frumos, o interpretare pe acest text de lege:
Art. 1 alin.2 din Ordonanţa de urgenţă nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă "Instituţiile din sectorul bugetar definite conform Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările ulterioare, şi Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi subordonare, inclusiv cele care se finanţează integral din venituri proprii, regiile autonome, societăţile comerciale la care statul este acţionar unic sau acţionar majoritar, societăţile şi companiile naţionale care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă acordă, în condiţiile legii, tichete de vacanţă".
Cum interpretati textul, pentru functionarii publici dintr-o institutie publica? Au dreptul si functionarii publici sau doar contractualii?
Poate un pensionar politist(comisar sef de politie) sa ocupe o functie publica de conducere in conditiile Legii nr.188/1999?
Răspuns la discuția abuz administrator de bloc
Adriantot a scris:

Asa este, aveti dreptate ca trebui sa vi se calculeze penalizari inca de acum 3 ani. Dar asa cum in acest moment sesizati faptul ca s-a trecut la calcularea acestor penlizari, era dreptul dumneavoastra (constitutional daca vreti, sau european) sa fi solicitat, sa fi sesizati in fiecare luna din mai 2011 pana acum ca nu vi s-au aplicat penalizari.
Trebuia sa sesizati atunci presedintele, apoi primaria... si sa fortati pe cei care conduc asociatia sa va calculeze penalizari. Puteati, conforn legii 230/2007, ca in termen de 10 zile de la afisarea fiecarei liste sa contestati sumele reprtizate, solicitand aplicarea penalizarilor.
Iar daca nu voiau sa aplice penalizari, trebuia sa propuneti in adunrile generale din 2012, 2013, 2014 alegerea altor membri ai comitetului.



Bun, dar este legal sa le mai aplice acum? Adica, am vreo sansa in instanta? Pana la urma vina, eu nu cred ca este a mea. Din cate stiu, trebuia in adunarea generala sa stabileasca dupa ce perioada aplica penalitati si in ce procent. Or, eu nu am habar de asa ceva, pentru ca desi art.25 alin.4 din Lg.230/2007 prevede clar ca hotararea ad. generale se comunica in scris tuturor proprietarilor, niciodata nu mi s-a comunicat vreo hotarare. Este legal, fara sa fi fost notificata, fara sa fi fost instiintata ca voi plati penalitati, sa-mi fie aplicate penalitati de pe 3 ani in urma? Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția abuz administrator de bloc
Daca erau calculate luna de luna si apareau in fisa ca datorii, cand plateai regia plateai si o parte din penalitati si nu se acumula aceasta suma! Nu am codul civil in fata si inca nu am cautat sa vad exact, dar la stingerea datoriilor spune ceva de rangul priotar al datoriilor si de dobanzi si penalitati.
Răspuns la discuția abuz administrator de bloc
Mi-a spus ca acele penalitati rezulta din contractul cu furnizorul de caldura, numai ca ei nu au respectat contractul, respectiv sa aplice penalitati in fiecare luna, incepand cu luna mai 2011. Ei timp de 3 ani nu au aplicat nicio penalitate si s-au trezit acum, in septembrie sa le aplice pe toate din urma cu 3 ani. Or, eu am platit regie de multe ori in 3 ani. Daca penalitatile ar fi fost aplicate cum trebuia, cand plateam regia, plateam si o parte din penalitati, iar suma penalitatilor nu ar fi fost asa mare in septembrie 2014! Eu aici consider ca este nelegalitatea. Mai mult decat atat, adminstratorul si presedintele sunt cei care nu au respectat contractul cu furnizorul de caldura, nu eu. Pentru neglijenta lor, nu platim noi, locatarii! Ma gandeam chiar la o sesizare pentru neglijenta in serviciu!
Desi administratorul nu a aplicat penalitati la regie niciodata, in luna septembrie 2014 a calculat penalitati din luna mai 2011 pana in prezent. Sumele rezultate sunt fabuloase pentru aproape toti proprietarii. Eu consider ca nu e legal si vreau sa actionez in instanta, dar nu sunt prea lamurita pe cine: asociatia de proprietari sau administratorul si presedintele?