avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... abuz administrator de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

abuz administrator de bloc

Desi administratorul nu a aplicat penalitati la regie niciodata, in luna septembrie 2014 a calculat penalitati din luna mai 2011 pana in prezent. Sumele rezultate sunt fabuloase pentru aproape toti proprietarii. Eu consider ca nu e legal si vreau sa actionez in instanta, dar nu sunt prea lamurita pe cine: asociatia de proprietari sau administratorul si presedintele?
Cel mai recent răspuns: enuka80 , utilizator 22:02, 26 Septembrie 2014
In primul rand va sugeram sa faceti o sesizare scrisa la Serviciul de Relatii Cu Asociatiile de Proprietari din cadrul Primariei de sector sau a localitatii dvs. Daca nu se solutioneaza problema, este indicat sa consultati un avocat pentru deschiderea unui proces.
Inainte de a scrie pe forum ati intrebat administratorul ce reprezinta acele penalizari (pot fi ale furnizorilor) sau in baza carui document emis de asociatie calculeaza aceste penalizari?

Daca nu va lamureste administratorul, sesizati in scris presedintele asociatiei, cerand lamuriri asupra calculului acestor penalizari.
Si apoi incercati la primarie si apoi in instanta.
Mi-a spus ca acele penalitati rezulta din contractul cu furnizorul de caldura, numai ca ei nu au respectat contractul, respectiv sa aplice penalitati in fiecare luna, incepand cu luna mai 2011. Ei timp de 3 ani nu au aplicat nicio penalitate si s-au trezit acum, in septembrie sa le aplice pe toate din urma cu 3 ani. Or, eu am platit regie de multe ori in 3 ani. Daca penalitatile ar fi fost aplicate cum trebuia, cand plateam regia, plateam si o parte din penalitati, iar suma penalitatilor nu ar fi fost asa mare in septembrie 2014! Eu aici consider ca este nelegalitatea. Mai mult decat atat, adminstratorul si presedintele sunt cei care nu au respectat contractul cu furnizorul de caldura, nu eu. Pentru neglijenta lor, nu platim noi, locatarii! Ma gandeam chiar la o sesizare pentru neglijenta in serviciu!
Dar furnizorul a cerut aceste penalizari luna de luna?

Si daca da, in fond nu ati platit aceste penalizari ani de zile si le platiti acum. Important este sa fie corect calculate.
Mai putin important este ca nu vi s-au cerut timp de 3 ani si vi se cer acum, pana la urma tot trebuia sa le platiti pentru restantele pe care le-ati facut de-a lungul acestor 3 ani.
Daca erau calculate luna de luna si apareau in fisa ca datorii, cand plateai regia plateai si o parte din penalitati si nu se acumula aceasta suma! Nu am codul civil in fata si inca nu am cautat sa vad exact, dar la stingerea datoriilor spune ceva de rangul priotar al datoriilor si de dobanzi si penalitati.

Alte discuții în legătură

Calcul penalizari geta-taby geta-taby Buna ziua! Doresc sa stiu cum se calculeaza penalizarile procentuale si cele de la furnizori? Fostul administrator nu a platit facturile asociatiei timp de 2 ... (vezi toată discuția)
Proces al proprietarului cu furnizorul luminutza luminutza Buna ziua tuturor! Conform unei sentinte civile, definitiva si irevocabila a furnizorului local de apa si caldura, suma X - aferenta unei perioade ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati g_emanuel g_emanuel Buna ziua, La noi in asociatie a aparut o situatie cel putin ciudata .. Acum 2 luni am fost anuntati ca sunt penalitati in valoare de ~900 ron la incazirea ... (vezi toată discuția)