avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul penalizari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul penalizari

Buna ziua! Doresc sa stiu cum se calculeaza penalizarile procentuale si cele de la furnizori?
Fostul administrator nu a platit facturile asociatiei timp de 2 ani....penalizarile nu ar trebui calculate si platite de el?

Multumesc, anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 09:05, 8 Februarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Daca administratorul a avut bani sa plateasca acele facturi si nu le-a platit, utilizand banii in alte scopuri, el este cel care trebuie sa suporte plata penalizarilor.
In HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007 se prevede la art.25:
(3) Daca tertii impun penalitati asociatiei de proprietari pentru intarzieri la plata facturilor, acestea se vor recupera de la:
a) restantierii la cotele de intretinere, proportional cu cuantumul restantelor;
b) persoana imputernicita sa achite facturile, daca a intarziat plata facturilor la termen.

geta-taby a scris:
Doresc sa stiu cum se calculeaza penalizarile procentuale si cele de la furnizori?

Asociatia calculeaza penalizari pentru sumele neachitate de catre proprietari, conform legii asa cum s-a aratat mai sus.
Furnizorii calculeaza penalizari pentru facturile emise catre asociatie si neachitat in termenele stabilite prin contractele incheiate intre fiecare furnizor si sociatie.
Fostul administrator nu a platit facturile asociatiei timp de 2 ani....penalizarile nu ar trebui calculate si platite de el?

De ce nu a platit facturile doi ani?
Daca atunci cand era administrator nu a aplicat penalizari, nu aveti cum sa-i cereti cum cand nu mai este administrator, sa calculeze penalizarile de acum doi ani. Cum sa plateasca fostul administrator astazi penlizarile? Mai traieste?
M/ultumesc pentru raspuns! DA ASA ESTE!#-oMAI TRAIESTE SI NE SI SFIDEAZA ,PE DEASUPRA! Nu stiu cum a procedat ,de nu a platit timp de 2 ani fara sa se sesizeze furnizorul....adevarul este ca a delapidat 1miliard300milioane(bani vechi)...si nu a aflat nimeni decat cand furnizorul a sistat furnizarea caldurii si apei calde...problema este ca noua conducere a facut esalonare de plata a datoriei pe numele asociatie si nu pe numele fostei administratorei.
Parerea mea e ca trebuia sa o faca(esalonarea)pe numele ei.....sau gresesc?
problema e ca daca nu plateste ea esalonarea,noua ne opreste furnizarea utilitatilor....sau....din baniii de la intretinere plateste esalonarea(caci nu are saracuta de ea, bani...de unde sa-i ia?)asa ca noi am platit pina acum 166mil. la apa rece si toate esalonarile pe care nu a putut sa le onoreze#-o#-o....si sunt ffff putini locatari care isi dau seama de situatie!=D>pe deasupra se duc sa plateasca intretinerea inainte de afisarea listei:O
ce sa facem????X-(#-o:O
O expertiza minimala va stabili modul de repartizare a penalizarilor: la acestea vor participa toti restntierii plus administratorul care nu a depus banii la furnizor desi ii avea ca sold in registrul de casa.
Practic, se poate ajunge ca 90% din acea penalizare sa fie imputata fostului administrator dar restantierii trebuie sa plateasca si ei ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii radet maria_gorgan maria_gorgan Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Locuiesc intr-un bloc cu mari probleme,dar cea mai grava dintre ele este o datorie veche la Radet,datorie ce o ... (vezi toată discuția)
Restante furnizor apa. Danielaskd Danielaskd Furnizorul de apa potabila are incheiat un contract de furnizare a apei cu o asociatie de proprietari.Presedintele asociatiei nu plateste facturile la apa ... (vezi toată discuția)
Conventie de inlesnire la plata a datoriilor sisoxy sisoxy Buna ziua, Am si eu urmatoare problema: unul dintre furnizorii asociatiei de proprietari, la care avem datorii de la fostul administrator impotriva caruia ... (vezi toată discuția)