avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul penalizari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul penalizari

Buna ziua! Doresc sa stiu cum se calculeaza penalizarile procentuale si cele de la furnizori?
Fostul administrator nu a platit facturile asociatiei timp de 2 ani....penalizarile nu ar trebui calculate si platite de el?

Multumesc, anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 09:05, 8 Februarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Daca administratorul a avut bani sa plateasca acele facturi si nu le-a platit, utilizand banii in alte scopuri, el este cel care trebuie sa suporte plata penalizarilor.
In HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007 se prevede la art.25:
(3) Daca tertii impun penalitati asociatiei de proprietari pentru intarzieri la plata facturilor, acestea se vor recupera de la:
a) restantierii la cotele de intretinere, proportional cu cuantumul restantelor;
b) persoana imputernicita sa achite facturile, daca a intarziat plata facturilor la termen.

geta-taby a scris:
Doresc sa stiu cum se calculeaza penalizarile procentuale si cele de la furnizori?

Asociatia calculeaza penalizari pentru sumele neachitate de catre proprietari, conform legii asa cum s-a aratat mai sus.
Furnizorii calculeaza penalizari pentru facturile emise catre asociatie si neachitat in termenele stabilite prin contractele incheiate intre fiecare furnizor si sociatie.
Fostul administrator nu a platit facturile asociatiei timp de 2 ani....penalizarile nu ar trebui calculate si platite de el?

De ce nu a platit facturile doi ani?
Daca atunci cand era administrator nu a aplicat penalizari, nu aveti cum sa-i cereti cum cand nu mai este administrator, sa calculeze penalizarile de acum doi ani. Cum sa plateasca fostul administrator astazi penlizarile? Mai traieste?
M/ultumesc pentru raspuns! DA ASA ESTE!#-oMAI TRAIESTE SI NE SI SFIDEAZA ,PE DEASUPRA! Nu stiu cum a procedat ,de nu a platit timp de 2 ani fara sa se sesizeze furnizorul....adevarul este ca a delapidat 1miliard300milioane(bani vechi)...si nu a aflat nimeni decat cand furnizorul a sistat furnizarea caldurii si apei calde...problema este ca noua conducere a facut esalonare de plata a datoriei pe numele asociatie si nu pe numele fostei administratorei.
Parerea mea e ca trebuia sa o faca(esalonarea)pe numele ei.....sau gresesc?
problema e ca daca nu plateste ea esalonarea,noua ne opreste furnizarea utilitatilor....sau....din baniii de la intretinere plateste esalonarea(caci nu are saracuta de ea, bani...de unde sa-i ia?)asa ca noi am platit pina acum 166mil. la apa rece si toate esalonarile pe care nu a putut sa le onoreze#-o#-o....si sunt ffff putini locatari care isi dau seama de situatie!=D>pe deasupra se duc sa plateasca intretinerea inainte de afisarea listei:O
ce sa facem????X-(#-o:O
O expertiza minimala va stabili modul de repartizare a penalizarilor: la acestea vor participa toti restntierii plus administratorul care nu a depus banii la furnizor desi ii avea ca sold in registrul de casa.
Practic, se poate ajunge ca 90% din acea penalizare sa fie imputata fostului administrator dar restantierii trebuie sa plateasca si ei ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii radet maria_gorgan maria_gorgan Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Locuiesc intr-un bloc cu mari probleme,dar cea mai grava dintre ele este o datorie veche la Radet,datorie ce o ... (vezi toată discuția)
Conventie de inlesnire la plata a datoriilor sisoxy sisoxy Buna ziua, Am si eu urmatoare problema: unul dintre furnizorii asociatiei de proprietari, la care avem datorii de la fostul administrator impotriva caruia ... (vezi toată discuția)
Restante furnizor apa. Danielaskd Danielaskd Furnizorul de apa potabila are incheiat un contract de furnizare a apei cu o asociatie de proprietari.Presedintele asociatiei nu plateste facturile la apa ... (vezi toată discuția)