avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... abuz administrator de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

abuz administrator de bloc

Desi administratorul nu a aplicat penalitati la regie niciodata, in luna septembrie 2014 a calculat penalitati din luna mai 2011 pana in prezent. Sumele rezultate sunt fabuloase pentru aproape toti proprietarii. Eu consider ca nu e legal si vreau sa actionez in instanta, dar nu sunt prea lamurita pe cine: asociatia de proprietari sau administratorul si presedintele?
Cel mai recent răspuns: enuka80 , utilizator 22:02, 26 Septembrie 2014
Asa este, aveti dreptate ca trebui sa vi se calculeze penalizari inca de acum 3 ani. Dar asa cum in acest moment sesizati faptul ca s-a trecut la calcularea acestor penlizari, era dreptul dumneavoastra (constitutional daca vreti, sau european) sa fi solicitat, sa fi sesizati in fiecare luna din mai 2011 pana acum ca nu vi s-au aplicat penalizari.
Trebuia sa sesizati atunci presedintele, apoi primaria... si sa fortati pe cei care conduc asociatia sa va calculeze penalizari. Puteati, conforn legii 230/2007, ca in termen de 10 zile de la afisarea fiecarei liste sa contestati sumele reprtizate, solicitand aplicarea penalizarilor.
Iar daca nu voiau sa aplice penalizari, trebuia sa propuneti in adunrile generale din 2012, 2013, 2014 alegerea altor membri ai comitetului.

Adriantot a scris:

Asa este, aveti dreptate ca trebui sa vi se calculeze penalizari inca de acum 3 ani. Dar asa cum in acest moment sesizati faptul ca s-a trecut la calcularea acestor penlizari, era dreptul dumneavoastra (constitutional daca vreti, sau european) sa fi solicitat, sa fi sesizati in fiecare luna din mai 2011 pana acum ca nu vi s-au aplicat penalizari.
Trebuia sa sesizati atunci presedintele, apoi primaria... si sa fortati pe cei care conduc asociatia sa va calculeze penalizari. Puteati, conforn legii 230/2007, ca in termen de 10 zile de la afisarea fiecarei liste sa contestati sumele reprtizate, solicitand aplicarea penalizarilor.
Iar daca nu voiau sa aplice penalizari, trebuia sa propuneti in adunrile generale din 2012, 2013, 2014 alegerea altor membri ai comitetului.

Bun, dar este legal sa le mai aplice acum? Adica, am vreo sansa in instanta? Pana la urma vina, eu nu cred ca este a mea. Din cate stiu, trebuia in adunarea generala sa stabileasca dupa ce perioada aplica penalitati si in ce procent. Or, eu nu am habar de asa ceva, pentru ca desi art.25 alin.4 din Lg.230/2007 prevede clar ca hotararea ad. generale se comunica in scris tuturor proprietarilor, niciodata nu mi s-a comunicat vreo hotarare. Este legal, fara sa fi fost notificata, fara sa fi fost instiintata ca voi plati penalitati, sa-mi fie aplicate penalitati de pe 3 ani in urma? Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul penalizari geta-taby geta-taby Buna ziua! Doresc sa stiu cum se calculeaza penalizarile procentuale si cele de la furnizori? Fostul administrator nu a platit facturile asociatiei timp de 2 ... (vezi toată discuția)
Proces al proprietarului cu furnizorul luminutza luminutza Buna ziua tuturor! Conform unei sentinte civile, definitiva si irevocabila a furnizorului local de apa si caldura, suma X - aferenta unei perioade ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati g_emanuel g_emanuel Buna ziua, La noi in asociatie a aparut o situatie cel putin ciudata .. Acum 2 luni am fost anuntati ca sunt penalitati in valoare de ~900 ron la incazirea ... (vezi toată discuția)