avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul Penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul Penalitati

Buna ziua,

La noi in asociatie a aparut o situatie cel putin ciudata .. Acum 2 luni am fost anuntati ca sunt penalitati in valoare de ~900 ron la incazirea centrala.

Unul din cenzori a facut o repartizare a datoriilor la persoanele care au intarzieri la plata intretinerii in ultimii 2 ani indiferent daca au centrala sau nu. ( eu sunt unul din ei ), si mi-au revenit aproape 500ron dar ..

1. pana in august 2014 au fost calculate lunar penalitati de intarziere
2. nu sunt conectat la reteaua de incalzire centrala ( am centrala de apartament )
3. nu s-a stiut pana acum o luna de aceste penalizati de la furnizor .
4. fostul administrator nu era atestat si nu s-a vrut inlocuirea lui desi era cerut de primarie
5. eu am efectuat o lucrare la instalatiile comune acum 2 ani si de atunci ma chinui sa recuperez cheltuielile d epe scara, pe principiu daca nu imi ploua mie in cap nu ma intereseaza desi e spatiul comun. ( de aici si intarzierile care le aveam, erau de fapt suma care trebuia sa o recuperez de la bloc ).
6. un vecin care avea in mod constant ~5000ron datorii la intretinere dar a vandut apartamentul a "scapat" de imputarea noilor penalitati ( eu am avut ~1000 ron din care 900ron trebuiau recuperati ).
7. luna trecuta am achitat toate datorille care le aveam, ( mi-am luat gandul sa mai recuperez ceva ) si sunt la zi.

Ce ma sfatuti sa fac ?
Multumesc mult
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2015
g_emanuel, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:32, 10 Aprilie 2015



1-Este bizara necunoasterea penalitatilor aplicate de furnizor din 2014 avand in vedere ca acesta lunar comunica factura de plata utilitati asigurate
2-Referitor la inexistenta atestatului profesional pentru administartor,responsabil este reprezentantul legal al asociatiie de proprietaari care a semnat raportul juridic de munca
3-Referitor la problema c/v lucrare executata de dvs la instalatie parte comuna si recuperarea acesteia trebuiau convenite concret cu presedintele de asociatie la momentul executarii lucrarii
4-Este problema distincta debitul acumulat de dvs ,pe care ati avut interesul sa il echivalati si sa il acoperiti cu c/v prestatie executata la instalatia parte comuna de imobil
Daca nu exista acordul asociatiei de proprietari,ca pretul lucrarii sa fie inchis cu suma cu titlu d erestanta acumulata,va revine intial sa achitati integral debitul,urmand sa desfasurati demersuri direct la presedinte pentru a hotari modalitatea recuperare c/v lucrare parti comune
5-Problema cu situatia vecinilor este distincta si intra in responsabilitatea presdintelui de asociatie sa respecte dispozitiile in vigoare si in interesul asociatiei de proprietari sa desfasoare demersuri recuperare sume cu titlu de restanta

Eu va sfatuiesc ca alta data sa va achitati cotele de intretinere la timp, pentru ca banii pe care dumneavoastra nu i-ati achitat erau si pentru plata incalzirii, iar dumneavoastra chiar daca nu beneficiati de caldura in apartament, tot trebuie sa achitati o parte a caldurii care se repartizeaza pentru partile comune din condominiu, iar aici nu ma refer la caloriferele care exista sau nu pe casa scarii, parti comune sunt tevile din subsol, cele care traverseaza apartamentele, caloriferele din uscatorii, etc.
Banii neachitati de un proprietar sunt penalizari ale asociatiei, iar aceste penalizari trebuie suportate de cei care nu inteleg sa isi achite cotele ce le revin, dar achita electrica, gazul, telefoanele, cablu si restul utilitatilor care au contracte individuale si pe care le achita lunar, ca nu cumva sa ramana fara ele...:thumbdown:
@g_emanuel

Spuneti ca pana in august 2014 s-au calculat penalizari la nivel de asociatie.
Asta inseamna ca administratorul a alimentat fondul de penalizari din care, acum, s-ar fi putut plati acele penalizari la furnizor, chiar daca pana acum furnizorul nu a trimis asociatiei factura de penalizari.

Nu inteleg de ce acum cenzorul va calculeaza alte penalizari?!?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante la plata intretinerii sandu.53 sandu.53 Buna ziua, Acum cateva zile ni s-a intrerupt furnizarea apei calde datorita unor restante la plata cauzate in principal de neplata de ani de zile a ... (vezi toată discuția)
Recuperarea creantelor de la asociatiile de proprietari Romică Stoica Romică Stoica Cine ma poate ajuta cu un sfat, o ideie. Cum pot sa execut o asociatie de proprietari care nu vrea sa-si achite debitele.#-o#-o:(( (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari OpraM OpraM Am observat ca exista Asociatii de Proprietari care percep penalitati la restante chiar de 10 ori mai mari decat cele percepute de furnizorii de utilitati ( ... (vezi toată discuția)