avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Activitate desiree

Activitate desiree

Răspuns la discuția cadou in bani din strainatate
Va multumesc.
Buna ziua! Imi puteti spune daca se impoziteaza cadoul in bani pentru o persoana fizica din Romania primit de la o persoana fizica din strainatate?Precizez ca este vorba de o suma intre 30 000-50 000 euro.
Multumesc!
Buna ziua! Imi puteti spune daca se impoziteaza cadoul in bani pentru o persoana fizica din Romania primit de la o persoana fizica din strainatate?Precizez ca este vorba de o suma intre 30 000-50 000 euro?
Răspuns la discuția CASATORIE IN CANADA-DIVORT IN RO?
Multumesc pentru raspunsuri.
Multumesc pentru raspuns.
Acest duplicat, trebuie cumva legalizat si daca da, unde si care este procedura de legalizare?
Buna ziuaI Referitor la cele mentionate mai sus, imi puteti spune ce se intampla cand nu mai exista certificatul original intocmit de autoritatile straine ci doar o copie legalizata a acestuia. Este suficienta copia pentru a fi prezentata la primarie?
Multumesc!
Răspuns la discuția incredintarea copilului
Va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns. Imi puteti spune daca exista vreo situatie prevazuta de legea romana prin care hotararea data de instanta romana de recunoastere a unei hotarari straine, sa nu mai poata fi atacata. Sau in alta ordine de idei, dupa ce perioada si dupa cate cai de atac folosite, pot fi puse in aplicare prevederile hotararii straine?
elis a scris:

elenah a scris:

ce inseamna hotarire definitive si irevocabila esti o draguta

Hotararea definitiva si irevocabila este o hotarare care nu poate fi atacata decat prin exercitarea unor cai de atac extraordinare.
Hotararea definitiva si irevocabila, in general, este hotararea pronuntata de catre instanta de recurs.
Potrivit art.377 alin.1 C.proc.civ., sunt hotarari definitive:
1. hotararile date in prima instanta, potrivit legii, fara drept de apel;
2. hotararile date in prima instanta care nu au fost atacate cu apel sau, chiar atacate cu apel, daca judecata acestuia s-a perimat ori cererea de apel a fost respinsa sau anulata;
3. hotararile date in apel;
4. orice alte hotarari care, potrivit legii, nu mai pot fi atacate cu apel.
Iar in alin.2 al aceluiasi articol se prevede ca sunt hotarari irevocabile:
1. hotararile date in prima instanta, fara drept de apel, nerecurate;
2. hotararile date in prima instanta, care nu au fost atacate cu apel;
3. hotararile date in apel, nerecurate;
4. hotararile date in recurs chiar daca prin acestea s-a solutionat fondul pricinii;
5. orice alte hotarari care, potrivit legii, nu mai pot fi atacate cu recurs.

Buna ziua. Imi puteti spune daca o hotarare straina definitiva si irevocabila recunoscuta de un tribunal romanesc mai poate fi atacata asa cum se mentioneaza mai sus "prin exercitarea unor cai de atac extraordinare". Sau textul de mai sus se refera strict la hotararile definitive si irevocabile data de instante romanesti.Multumesc!
Multumesc din nou pentru raspunsul prompt.
Imi puteti spune daca mai am nevoie si de alte documente in afara hotararii respective pentru a fi depuse la tribunal.
De asemenea, cam cat dureaza pana cand hotararea straina este recunoscuta/incuviintata de tribunal.