avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare judecatoreasca definitiva straina
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare judecatoreasca definitiva straina

Buna ziua!
As vrea sa va cer si eu sfatul in urmatoarea problema.
Ce procedura trebuie urmata pentru ca o hotarare judecatoreasca definitiva straina ( a unei instante olandeze) sa fie pusa in aplicare in Romania?
Mai precis, daca instanta olandeza imi va atribui mie imobilul aflat in Romania ( aflat in prezent in proprietatea mea si a fostului sot), ce trebuie sa fac pentru intabularea dreptului de proprietate al imobilului respectiv pe numele meu?
Este de ajuns sa ma prezint cu hotararea judecatoreasca, apostilata, tradusa, legalizata la Cartea funciara?

Multumesc pentru eventuale raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: desiree , utilizator 02:22, 6 Septembrie 2007
Potrivit art.33 alin.1 din Regulamentul CE nr.44/2001 privind competenta judiciara, recunoasterea si executarea hotararilor in materie civila si comerciala " o hotarare pronuntata intr-un stat membru este recunoscuta in celelalte state membre fara sa fie necesar sa se recurga la vreo procedura speciala", iar potrivit art.38 alin.1 din acelasi regulament "O hotarare pronuntata intr-un stat membru si care este executorie in statul in cauza este pusa in executare intr-un alt stat membru atunci cand, la cererea oricareia dintre partile interesate, a fost declarata executorie in statul respectiv".
Multumesc pentru raspuns.
Mai am o intrebare referitoare la ultimul articol pe care l-ati mentionat , art. 38. Cum se procedeaza practic pentru ca hotararea sa fie declarata executorie in statul respectiv ( in speta Romania), la cererea oricareia dintre partile interesate. Cine declara ca executorie hotararea judecatoreasca straina?
Multumesc pentru raspuns.
Mai am o intrebare referitoare la ultimul articol pe care l-ati mentionat , art. 38. Cum se procedeaza practic pentru ca hotararea sa fie declarata executorie in statul respectiv ( in speta Romania), la cererea oricareia dintre partile interesate. Cine declara ca executorie hotararea judecatoreasca straina?
cererile pentru recunoaşterea, precum şi cele pentru încuviinţarea executării silite a hotărârilor date în ţări străine se judeca la Tribunal.
Multumesc din nou pentru raspunsul prompt.
Imi puteti spune daca mai am nevoie si de alte documente in afara hotararii respective pentru a fi depuse la tribunal.
De asemenea, cam cat dureaza pana cand hotararea straina este recunoscuta/incuviintata de tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita a unei hotarari judecatoresti intr-un stat ue DANNA DANNA Buna ziua! Am o hotarare judecatoreasca pronuntata in favoarea mea de catre o instanta de judecata din romania si mi s-au admis si cheltuielile de judecata. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara danemarca sau executare hot jud in danemarca? ... roxghe roxghe Pensie alimentara danemarca sau executare hot jud in danemarca?? Știe cineva care sunt pașii de urmat, eu având hotarere judecatoreasca emisa de o ... (vezi toată discuția)
Punerea in executare a unei hotarari pronuntate in ro intr-un stat mebru ue alisha alisha Buna ziua, Speta e urmatoarea: Impotriva unei SC se obtine, inainte de aderarea Ro la UE , o hotarare. Se doreste executarea silita a acestei hotarari in ... (vezi toată discuția)