avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CASATORIE IN CANADA-DIVORT IN RO?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CASATORIE IN CANADA-DIVORT IN RO?

Buna ziua,
m-am casatorit acum 3 ani in Canada cu un canadian, dar nu am avut domiciliu comun, defapt eu am locuit in tot acest timp in Romania, iar el in Ca, dar acum doresc divortul. Casatoria nu a fost inregistrata in Romania, dar daca asi inregistra-o asi putea obtine divortul aici, fara prezenta lui?
Cel mai recent răspuns: desiree , utilizator 15:56, 7 Aprilie 2008
In lipsa de cetatenie comuna sau de domiciliu comun, relatiile personale sau patrimoniale dintre soti sint supuse legii statului pe teritoriul caruia au ori au avut resedinta comuna sau cu care intretin in comun cele mai strinse legaturi.

Eu as face intai transcrierea certificatului de casatorie si apoi divortul la domiciliul reclamantului.
Sa inteleg ca numai in Canada pot obtine divortul?
excape a scris:

Sa inteleg ca numai in Canada pot obtine divortul?


Cred ca nu m-am facut inteles. Faceti transcrierea certif de casatorie si apoi puteti cere divortul in Romania.
Fiind vorba de un raport de drept international privat , divortul este cirmuit de legea aplicabila relatiilor personale si patrimoniale dintre soti . Astfel, legea aplicabila divortului este :
- legea nationala comuna,
- in cazul in care au cetatenii deosebite, sint supuse legii domiciliului lor comun,
- in lipsa de cetatenie comuna sau de domiciliu comun, relatiile personale sau patrimoniale dintre soti sint supuse legii statului pe teritoriul caruia au ori au avut resedinta comuna sau cu care intretin in comun cele mai strinse legaturi.

Daca legea canadiana, astfel determinata, nu permite divortul ori il admite in conditii deosebit de restrictive, se aplica legea romana, in cazul in care unul dintre soti este, la data cererii de divort, cetatean roman.

Alte discuții în legătură

Divrot grecia marianabotez marianabotez Buna seara tuturor! Sunt casatorita 5 ani cu un cetatean grec, casatoria a avut loc in Grecia, din pacate [b]nu am declarat casatoria in ... (vezi toată discuția)
Casatorie in canada, divort in romania richard1977 richard1977 Buna ziua, doresc ca sa va expun pe scurt cazul meu. Sunt cetatean roman, am fost in Canada pentru o perioada de 4 luni cu viza turistica. Acolo am cunoscut o ... (vezi toată discuția)
Divortul surorii mele lazar cucuruz lazar cucuruz sora mea sa casatorit anul trecut in romania iar acum sotul ei vrea sa divorteze de ea in austria se poate (vezi toată discuția)