avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Activitate leyre

Activitate leyre

Discuție Proces
Buna ziua!Se poate stii din ce an procesele cu minori aflati pe teritoriul altei tari decat Romania (impreuna cu unul din parinti) nu se mai judeca pe teritoriul tarii noastre,doar pe cel al tarii respective?Multumesc!
Răspuns la discuția Schimbare domiciliu minor
Multumesc !
Buna ziua!As vrea sa stiu daca pot cere mutarea domiciliului fiului meu cu mine in Spania,de aici din străinătate. In urma unei relatii de concubinaj am.un baietel.de 7 ani.Dupa despartirea de concubinul meu,in urma unui proces in instanta,mi s-a incredintat minorul.spre crestere si educare,avand custodie comuna.Eu m-am căsătorit, avand alti 2 copii nascuti in strainatate unde locuim impreuna cu minorul. Fostul meu concubin nu a fost de acord cu plecarea mea in străinătate asa ca am apelat tot la instanța si am obtinut acordul acesteia de a parasi tara impreuna cu minorul.Avem un proces in desfasurare dar avand multe amânări as vrea sa stiu daca se poate face ceva din străinătate pentru a obtine stabilirea domiciliului minorului cu mine.Mentionez ca fiul meu este scolarizat in strainatate, si in baza de date figureaza ca intretinut de sotul meu,ca si ceilalti 2 copii.Va multumesc anticipat!
In urma unei relatii de concubinaj am un baietel de 4 ani.Tatal lui ne-a dat afara din casa anul trecut,intre timp m-am angajat si acum locuiesc in casa parintilor mei care sunt in strainatate.In urma unui proces,copilul mi-a fost incredintat spre crestere si educare,custodia fiind comuna si il obliga pe el sa imi plateasca pensie alimentara.Mentionez ca instanta a hotarat un program de vizita si anume: primul si al treilea weekend din luna de la sambata ora 10 pana duminica la ora 18,a doua zi de Craciun,a doua zi de Pasti,pe data de 2 ianuarie si o saptamana in vacanta de vara.In urma procesului din decembrie 2014,s-a stabilit ca trebuie s imi plateasca pensie alimentara incepand cu data de 23 iunie 2014.Pana in momentul de fata el nu mi-a platit absolut nimic,cu toate ca programul impus de instanta a fost respectat.Pe data de 7 februarie a.c,a venit sa-l ia pe fiul meu,conform programului,dar baietelul a inceput s planga,pe motiv ultima data cand a mers la tatal lui,acesta nu a avut grija de el,ca nu i-a dat sa manance si ca ii este dor de mine,tatal lui refuzandu-i dorinta de a-l aduce inapoi.Copilul i-a spus la telefon ca nu vrea sa mearga la el.Nu vreau s traumatizez copilul si i-am propus sa vina a doua zi,cand copilul va fi mai linistit,sa iesim toti trei,sa incercam s rezolvam aceasta problema grava din punctul meu de vedere.Bineinteles ca nu a venit,a mers la Politie si a depus o plangere penala.In momentul in care copilul a refuzat sa mearga la el,au existat martori,care au vazut ca nu intentionez sa impiedic relatia lui cu copilul.Va rog sa imi spuneti ce pot face in acest caz,pentru ca micutul nici acum nu vrea sa auda de tatal lui.Traiesc un cosmar si nici macar nu am familia aproape,vreau sa imi spuneti daca exista vreo posibilitate ca eu sa pot pleca in strainatate,avand in vedere ca el nici nu vrea sa auda de asa ceva,mi-a spus clar ca nu imi va da semnatura si ca nu vrea altceva decat sa ma vada cum ma chinui s cresc copilul,fara ca el sa respecte sentinta,va multumesc!
Buna ziua,sunt mama unui baietel de 4 ani.Eu si tatal copilului nu suntem casatoriti.Momentan locuiesc in casa soacrei mele,care are domiciliul in strainatate.Tatal copilului meu locuieste si el acolo,cu mama lui.Nu ne intelegem,ma ameninta cu moartea,ca vine si imi ia copilul si m/am saturat pur si simplu de jigniri,amenintari si scandal din partea lui.Primesc de la el o suma de bani cu care nu pot creste copilul si va trebui sa ma angajez ca sa pot acoperi cheltuielile.In momentul de fata ma ajuta parintii mei.M/am hotarat sa ma mut la ei cu copilul,dar tatal copilului nu este de acord,asa ca prin instanta aam depus actele pt a obtine o hotarare judecatoreasca pentru stabilirea domiciliului copilului.Vreau s stiu ce trebuie sa mai fac,pentru ca in momentul in care tatal copilului va primi citatia,ma astept la ce poate fi mai rau din partea lui.Multumesc!