avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ma ameninta ca ma omoara si imi ia copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ma ameninta ca ma omoara si imi ia copilul

Buna ziua,sunt mama unui baietel de 4 ani.Eu si tatal copilului nu suntem casatoriti.Momentan locuiesc in casa soacrei mele,care are domiciliul in strainatate.Tatal copilului meu locuieste si el acolo,cu mama lui.Nu ne intelegem,ma ameninta cu moartea,ca vine si imi ia copilul si m/am saturat pur si simplu de jigniri,amenintari si scandal din partea lui.Primesc de la el o suma de bani cu care nu pot creste copilul si va trebui sa ma angajez ca sa pot acoperi cheltuielile.In momentul de fata ma ajuta parintii mei.M/am hotarat sa ma mut la ei cu copilul,dar tatal copilului nu este de acord,asa ca prin instanta aam depus actele pt a obtine o hotarare judecatoreasca pentru stabilirea domiciliului copilului.Vreau s stiu ce trebuie sa mai fac,pentru ca in momentul in care tatal copilului va primi citatia,ma astept la ce poate fi mai rau din partea lui.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Sganarelle , utilizator 08:30, 17 Iunie 2014
Puteti sa ii faceti plangere la politie pt amenintari cu moartea.
Va trebui sa aveti si ceva probe.
Nu prea am inteles.. dvs stati in casa mamei concubinului si aceasta impreuna cu fiul ei- tatal copilului sunt in strainatate ?
Puteti sa va mutati la parinti deja.
Ce ati mai cerut in instanta- pensie si in ce priveste autoritate parinteasca sau doar sa se stabileasca domiciliul copilului ?

Locuiti in Romania sau in strainatate?
In functie de acest aspect pot conta multe lucruri.
Banuiesc ca locuiti in Romania, in casa "soacrei" care este goala, lasata la dispozitia dvs.

Unu la mana, cine va opreste sa va mutati de acolo ?
Doi la mana, daca sotul (aflat peste hotare) va ameninta la telefon inregistrati convorbirile, salvati mail-urile si orice altceva considerati important, ce pot constitui probe.
Cand se intoarce pastrati-va sangele rece si spunetii ca este pasibil de inchisoare daca mai continua. Banuiesc ca de dragoste nu mai poate fi vorba deja, asa ca situatia ar trebui sa fie simpla. Daca inca nu e simpla, simplificati-o dumneavoastra. Numeni altcineva nu o va face.

Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintari si injurii dupa divort ISIS2 ISIS2 Divortul s-a pronuntat pe 15.03.2012,minorul din casnicie in varsta acum de 2 ani a ramas la domiciliul mamei custodia fiind comuna. Tatal a facut apel ... (vezi toată discuția)
Încredințare minor sugar Andreea200216 Andreea200216 Buna,sunt mama am 17 ani,am o fetita de doar 5 luni,am avut niste probleme cu concubinul meu înainte de nașterea fetitei si prin asta mă refer la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! - autoritate părintească copil din concubinaj Antinia2014 Antinia2014 Am și eu o întrebare în ceea ce privește custodia unui copil minor în situația în care părinții sunt necăsătoriți. Eu și fostul concubin ca să ii ... (vezi toată discuția)