avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... amenintari si injurii dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

amenintari si injurii dupa divort

Divortul s-a pronuntat pe 15.03.2012,minorul din casnicie in varsta acum de 2 ani a ramas la domiciliul mamei custodia fiind comuna.
Tatal a facut apel spunand ca nu mai este de acord cu domiciliul copilului dorind ca acesta sa se schimbe la el,deoarece nu-l las sa-si viziteze copilul atunci cand vrea el si nu ii dau voie sa-l ia la domiciliul lui. Adaug ca judecatoarea a respins programul de vizita convenit de noi deoarece a considerat ca nu este in interesul minorului sa aibe un program si este de datoria noastra sa ne intelegem. Intre timp m-am mutat din bucuresti cu minorul la parintii mei langa Bucuresti deoarece am inceput si serviciul si nu-mi permiteam angajarea unei bone si am considerat ca este mai bine pentru minor sa stea cu bunicii. In tot acest timp tatal si-a vizitat copilul si la domiciliul meu dar si la fastii socrii. De o luna ma suna aproape in fiecare zi si imi aduce jigniri,ma injura si ma ameninta. As dori sa fac plangere la politie dar nu stiu cum sa procedez deoarece amenintarile sunt numai telefonice, iar sms. am numai cu jigniri si injuraturi. S-a intamplat de cateva ori si de fata cu minorul . As dori sa va intreb cum trebuie sa procedez mai bine tinand cont ca avem si infatisarea la tribunal. VA multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:43, 20 Iunie 2012
Faceti plangere la politie oricum, macar in vor chema pe la sectie sa dea niste explicatii. Poate se mai linisteste. Daca continua altercatiile in prezenta minorului, sesizati Autoritatea Tutelara care va va sfatui ce sa faceti mai departe.
Comportamentul tatalui nu are cum sa il ajute in apel sub aspectul domiciliului minorului. Va trebui sa probeze ca are conditii de trai mai bune ca ale dvs si ca are cine supraveghea minorul.
Daca intrebarea se refera la o plangere indreptata impotriva injuriilor si a jignirilor, trebuie sa faceti o plangere adresata politiei, in care sa prezentati situatia dvs si sa propuneti/aduceti dovezi prin care sa sustineti plangerea ( sms-urile pastrate in telefon pot fi utile ), insa nu va asteptati o rezolvare prea rapida deoarece astfel de cazuri nu sunt prioritate in atentia organelor de cercetare panala.
Nu prea vad ce infractiune ar fi...
Schimbarea domiciliului e o problema.
Avand in vedere comportamentul, discutati exclusiv in scris pe mail, ar fi mai indicat pentru nervii dv. Si asa va faceti si probe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum decad tatăl din drepturi ? Irina19961980 Irina19961980 Buna ziua, eu si tatăl copilului nu suntem căsătoriți dar stam in aceiași casa, el a inceput sa se poarte foarte urat, ma înjura tot timpul de fata cu ... (vezi toată discuția)
Hartuire de catre fostul sot cafea1 cafea1 Buna. :( Va expun pe scurt povestea. Am divortat de fostul sot , copilul de 11 ani mi s-a incredintat mie - autoritatea parinteasca e exercitata exclusiv ... (vezi toată discuția)
Tatăl fetiței mele ne amenință, pe mine și familia mea, că ne omoară și ne dă foc la casă, iar acum spune că vine și ia copilul cu forța. aș avea șanse să obțin custodia totală? Dia2017 Dia2017 Bună ziua! Ma numesc Diana,în urma unei relatii a rezultat un copil,care la momentul respectiv are 2 ani și 4 luni. Eu cu tatăl copilul am avut multe ... (vezi toată discuția)