avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Activitate offline_asdf

Activitate offline_asdf

Buna ziua

Am cumparat in 2014 la licitatie un imobil. Fostul proprietar avea datorii la asociatie. A semnat pe pv-ul de predare/primire ca isi asuma ca va plati toate datoriile la asociatie si furnizori dar nu a facut asta.
Asociatia a dat in judecata si fostul proprietar si pe mine pentru recuperarea banilor. Instanta a hotarat ca banii se recupereaza de la fostul proprietar.
A fost comunicata hotararea tuturor partilor undeva la inceputul lui 2017. Cei de la asociatie am inteles ca au apelat la un executor pentru recuperarea creantei.
Problema mea este ca eu imi platesc datoriile la asociatie luna de luna si totusi imi e in continuare afisata si suma restanta de la fostul proprietar. Cum ii pot convinge pe cei de la asociatie sa stearga datoria? Presupun ca odata ce au o sentinta nu mai e nevoie sa mai fie afisata la avizier datoria.
Doamna administrator mi-a spus ca voi ramane cu acea datorie afisata pana se recupereaza totul pentru ca ea nu are in ce cont din contabilitate sa mute suma. Presupun ca e minciuna, dar nici nu ma pricep sa ii spun eu pe ce cont o poate muta.
E cazul sa merg in instanta si sa cer stergerea acestei datorii?

Astept cu interes sfaturile voastre.
Buna ziua

Am si eu o nelamurire.
Am un angajat pentru care s-au primit 2 popriri pe salariu. Am inteles ca se calculeaza jumatate din salariul net si se vireaza sume procentual ( in functie de valoarea fiecarei datorii ) catre cele doua popriri. Nu am reusit sa gasesc articolul care spune acest lucru.

Ma puteti ajuta va rog?

Multumesc
Răspuns la discuția Cine plateste intretinerea...
Mie mi se pare o situatie in care 2 legi se bat cap in cap.
Pe de o parte legea nu imi da voie sa fac evacuare pe timpul iernii, deci ii apara pe fostii proprietari.
Pe de alta parte ma pune pe mine sa platesc utilitatile pentru un apartament de unde nu am putut sa ii scot pe fostii proprietari pentru ca legea nu imi da voie.

Deci eu ce fac? Pic de fraier la mijloc?
Răspuns la discuția Cine plateste intretinerea...
Multumesc de raspuns.
Ma puteti ajuta si cu un articol de lege cu care sa merg in fata judecatorului?
As vrea sa incerc sa obtin o audienta si sa ii explic cum vad eu problema.
Buna ziua

Am cumparat prin licitatie un imobil in luna decembrie 2013 ( la inceputul acelei luni s-a facut actul de adjudecare prin care s-a facut transferul de proprietate asupra imobilului ). Din cauza legii, care spune ca nu poate fi evacuat fostul proprietar pana la 1 Martie, nu am putut intra in imobil. In procesul verbal de predare / primire facut la inceputul lunii martie fostul proprietar a semnat ca se obliga sa plateasca toate datoriile la intretinere, furnizori si catre stat pana la data procesului verbal de predare/primire.
Acum asociatia de proprietari ne anunta ca judecatorul la care se judeca cu fostul proprietar i-a informat ca fostului proprietar i se pot imputa datorii doar pana in luna decembrie, de cand am devenit noi proprietari, iar de la luna decembrie pana in prezent trebuie sa platim noi.
As dori sa stiu cine trebuie sa plateasca aceste cateva luni de intretinere.
Va multumesc