Am cumparat in 2014 la licitatie un imobil. Fostul proprietar avea datorii la asociatie. A semnat pe pv-ul de predare/primire ca isi asuma ca va plati toate datoriile la asociatie si furnizori dar nu a facut asta.
Asociatia a dat in judecata si fostul proprietar si pe mine pentru recuperarea banilor. Instanta a hotarat ca banii se recupereaza de la fostul proprietar.
A fost comunicata hotararea tuturor partilor undeva la inceputul lui 2017. Cei de la asociatie am inteles ca au apelat la un executor pentru recuperarea creantei.
Problema mea este ca eu imi platesc datoriile la asociatie luna de luna si totusi imi e in continuare afisata si suma restanta de la fostul proprietar. Cum ii pot convinge pe cei de la asociatie sa stearga datoria? Presupun ca odata ce au o sentinta nu mai e nevoie sa mai fie afisata la avizier datoria.
Doamna administrator mi-a spus ca voi ramane cu acea datorie afisata pana se recupereaza totul pentru ca ea nu are in ce cont din contabilitate sa mute suma. Presupun ca e minciuna, dar nici nu ma pricep sa ii spun eu pe ce cont o poate muta.
E cazul sa merg in instanta si sa cer stergerea acestei datorii?
se poate proceda asa: fie se trece datoria in afara listei de plata si apare in situatia Activ/Pasiv la rubrica "Debitori, altii decat membri asociatiei" fie se poate crea un cont nou in lista cu numele de DEBITOR.
Nu datorati acei bani si instanța a decis în mod corect.
Nu au dreptul să treacă banii pe numele.dvs.
Să.le adresați o cerere în scris ca sa șteargă suma de la dvs.
Altfel incalca si hotărârea judecătorească și drepturile dvs. private si puteți cere daune în justiție.
Mai mult decat s-a scris mai sus:
In fiecare luna, dupa afisarea listei de plata (in primele 10 zile de la afisare), daca sumele despre care vorbiti, apar pe linia apartamentului dvs., faceti contestatie. In fiecare luna - cu nr. de inregistrare! Contestati exact suma care "vine" de la celalalt proprietar. Asociatie trebuie sa recupereze suma de la dansul, nu de la dvs.
Succes!
Daca bunul imobil a facut obiectul unei executari silite atunci dv sunteti adjudecatar nu ati achizitionat bunul imobil prin conventie cu proprietarul
Trebuie sa constientizati ca va confruntati cu situatie atipica locuiti intr-un apartament care este in evidenta cu sume cu titlu de restanta-care apartin ex proprietarului
Pana la achitarea sumelor cu titlu de restanta nu aveti posibilitatea sa dispara debitul din lista de intretinere
Notificati oficial asociatia de proprietari sa solutioneze debitul in evidenta cu ex proprietarul