Va multumesc pentru raspuns.
Dupa mama da am facut succesiune, iar investitiile se fac periodic si nu sunt atat de costisitoare ca si cum ar trebui sa imi dea mie o suma de bani mai mare ca sa ma despagubeasca.
Plus ca daca am deschis subiectul sa ma plateasca afara din casa imi ofera o suma modica de bani. Mult mai putin decat ar valora jumatate din casa.
As avea si eu o intrebare, mai exact mama mea decedata in urma cu 10 ani a mostenit de la parintii ei o casa si ceva teren. Cota parte a acestei mosteniri este de 50%, restul de 50% revenindu-i fratelui ei. In urma decesului mamei mele cota de 50% a mamei am mostenit-o eu si tatal meu.
Problema e ca eu impreuna cu tata locuim la o distanta considerabila de localitatea in care este casa si nu prea reusim sa mergem acolo. In schimb fratele mamei e foarte atasat de casa parinteasca si merge acolo in fiecare weekend.
Nu ma deranjeaza ca el merge acolo si sta problema mea e ca investeste acolo si isi face tot felul de conditii de care mie nu imi spune. Eu as vrea sa ii vand partea mea dar el nu are bani sa imi plateasca si cumva are pretentii ca el se ingrijeste de casa. Dar el nu face ceva ca sa consolideze casa ci is face tot felul de lucruri pentru confort (pune parchet, arunca mobila veche si pune una noua, pune faianta, a tras apa in casa, etc)
Ce pot face sa il opresc sau sa nu imi ceara mai tarziu jumatate din cheltuieli?
Multumesc,
Fiica mea casatorita fiind a decedat intr-un accident de circulatie, dupa 2 zile a decedat si sotul ei. Cei doi nu aveau copii. Fiica mea detinea mai multe bunuri dobandite inaintea casatoriei si avea si un testament in care este stipulat ca imi lasa mie toata mostenirea.
Ce e de facut in acest caz? Cine ce si cat mosteneste? Pe cine mai trebuie sa schem la succesiune?
Mama mea a decedat in urma cu 8 ani, in urma ei am mostenit jumatate din casa ei parinteasca cealalta jumatate fiina a fratelui ei. In acesti 8 ani eu am mers foarte rar pe acolo, deoarece distanta si timpul nu imi permit sa merg foarte des. Succesiunea este facuta actele fiind facute pe numele meu. Ideea e ca unchiul meu (fratele mamei) merge destul de des, chiar foloseste casa amenajandu-si pe acolo una alta, punandu-si prin gradina, lucruri care nu ma deranjeaza. Ideea e ca tot el e cel care plateste si impozitul. Eu ii dau jumatate din bani cand ne intalnim. Intrebarea mea e daca in cazul in care ajungem sa vindem poate avea pretentii la mai mult ca el si-a creat acolo confort si una alta. Eu nu am fost de acord cu ele.