avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,

As avea si eu o intrebare, mai exact mama mea decedata in urma cu 10 ani a mostenit de la parintii ei o casa si ceva teren. Cota parte a acestei mosteniri este de 50%, restul de 50% revenindu-i fratelui ei. In urma decesului mamei mele cota de 50% a mamei am mostenit-o eu si tatal meu.
Problema e ca eu impreuna cu tata locuim la o distanta considerabila de localitatea in care este casa si nu prea reusim sa mergem acolo. In schimb fratele mamei e foarte atasat de casa parinteasca si merge acolo in fiecare weekend.
Nu ma deranjeaza ca el merge acolo si sta problema mea e ca investeste acolo si isi face tot felul de conditii de care mie nu imi spune. Eu as vrea sa ii vand partea mea dar el nu are bani sa imi plateasca si cumva are pretentii ca el se ingrijeste de casa. Dar el nu face ceva ca sa consolideze casa ci is face tot felul de lucruri pentru confort (pune parchet, arunca mobila veche si pune una noua, pune faianta, a tras apa in casa, etc)
Ce pot face sa il opresc sau sa nu imi ceara mai tarziu jumatate din cheltuieli?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Maria881110 , utilizator 10:36, 15 Noiembrie 2016
Dupa mama dvs. ati facut succesiunea ???

In alta ordine de idei, ma intreb si va intreb: fratele mamei, cum de are bani sa investeasca in modernizarea locuintei si cum de nu are bani sa va plateasca partea dvs. ???

Ar trebui sa faceti o iesire din indiviziune, cu atribuirea imobilului catre fratele mamei si obligarea acestuia la plata unei sulte catre dvs. + tata.
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns.
Dupa mama da am facut succesiune, iar investitiile se fac periodic si nu sunt atat de costisitoare ca si cum ar trebui sa imi dea mie o suma de bani mai mare ca sa ma despagubeasca.
Plus ca daca am deschis subiectul sa ma plateasca afara din casa imi ofera o suma modica de bani. Mult mai putin decat ar valora jumatate din casa.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune casa parinteasca Tarheb Tarheb Buna ziua, Am o nelamurire, daca ma puteti ajuta sau sfatui in aceasta privinta. Mama a murit acum 6 luni, iar tata urmeaza si el in curand din ... (vezi toată discuția)
Succesiune al1n al1n Suntem trei frati. Parintii nostri au avut un apartament de doua camere confort 1 decomandat, proprietate personala. In anul 2002 parintii au donat cu act de ... (vezi toată discuția)
Mostenire cristinakadar cristinakadar Buna ziua, mama mea a decedat acum 9 ani, a ramas doar tata. Nu am alti frati. Nu am reusit sa fac dezbaterea succesorala dupa decesul mamei din vina tatalui. ... (vezi toată discuția)