avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Activitate DorinNut

Activitate DorinNut

Executorul judecatoresc mi-a pus in noiembrie proprire pe salar pentru o suma restanta la pensia de intretinere. In decembrie cu acelasi titlu executoriu mi s-a pus proprire pe toate conturile bancare. Ce trebuie sa fac pentru a opri acest abuz? Cum se pot recupera banii achitati in plus?
Dar pentru ca el nu ia nici un contact cu mine , nu se poate face nimic ?
La bani citi ii dau nu poate fi obligat sa ia legatura cu mine ca tata ?
Mentionez ca nu l-am batut sau alte probleme de natura fizica sau verbala doar i-am spus sa ma sune sa vorbim.
Am un baiat la care ii dau pensie de intretinere lunar, dar el nu mai vine deloc pe la mine, nici nu ma suna niciodata si nici nu imi raspunde la telefon. Acum ma da si la Biroul executorului judecatoresc ca sa mai scoata ceva bani. Binenteles cu cheltuieli de executare a doua oara.
Nu pot sa il dau si eu in judecata sau sa fac ceva ?
Multumesc
Răspuns la discuția Pensie intretinere
Buna ziua
Sa hotarit prin instanta ca "obliga paratul la plata pensiei de intretinere in cuantum de 1/4 din venitul net lunar al acestuia, in favoarea reclamantului"
E corect deoarece inainte se spunea o suma fixa, iar cum e formulat acum ar trebui ca lunar sa se recalculeze suma ?
Daca depun apel se poate pune o suma fixa ?
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Incetare pensie de intretinere
Va multumesc pentru raspunsuri dar mai am o intrebare. Pina la urma mi-a venit Hotarirea de la Judecatorie, am dus-o la salarizare, dar fosta sotie a dus-o ea cu 1 zi mai devreme si a discutat cu cele de acolo, si acum d-na de la salarizare spune ca nu mai mi se retine pentru al doilea copil dar nici nu imi restituie ce mi sa luat din salar din 21 ian pina acum . Mentionez ca in 2012 la fiica mea pentru care sotia imi platea pensie alimentara dupa ce sa angajat pina a venit hotarirea au trecut vreo 3 luni dar eu a trebuit sa ii platesc retro vreo 3 luni de la data de cind a fost data hotarirea. Si acum imi zice sa ma adresez instantei pentru asa ceva.
E corect sau nu e corect ? Pentru unul e dreptate si pentru celalalt nu ?
Răspuns la discuția Incetare pensie de intretinere
Bani nu se dau copilului ci fostei sotii.
Buna ziua. Am fost la judecatorie si am facut incetare pensie de intretinere pentru unul din copii. A fost si la instanta si judecatoarea a spus ca e ok. si pensia inceteaza cu 22.01.2015. Am aflat ca sub noul cod civil nu se mai trimite la unitate doar imi vine acasa decizia. Se implinesc 4 luni si decizia nu a venit. Am fost la arhiva si mi sa spus ca dosarul nu a sosit inca acolo deci e la judecatoare. Am facut cerere de urgentare a deciziei si dosarul tot nu a ajuns inca la arhiva .
Am intrebat daca pot undeva sa merg in audienta, am aflat ca nu este unde, ci doar in scris sa fac vreun memoriu.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac ca sa pot sa am decizia, deoarece mi se cere de la salarizare si pina nu o dau pensia de intretinere continua sa imi fie luata din salar.
Multumesc anticipat
Am divortat. La doi din copii le platesc pensie alimentara.
In decizie scrie ca pina la definitivarea studiilor sau pina la implinirea varstei de 25 ani.
Unul din copii mai are un an la master, dar acum a gasit un loc de munca si sa angajat cu carte de munca.
mai trebuie sa platesc dupa el pensie ?
Fosta sotie insista ca sa platesc ca ... daca il da afara dupa jumatate de an ce face ?
Mentionez ca sotia primeste pensia alimentara nu copilul.
Ce trebuie sa fac ?
Va multumesc