avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Incetare pensie de intretinere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Incetare pensie de intretinere

Buna ziua. Am fost la judecatorie si am facut incetare pensie de intretinere pentru unul din copii. A fost si la instanta si judecatoarea a spus ca e ok. si pensia inceteaza cu 22.01.2015. Am aflat ca sub noul cod civil nu se mai trimite la unitate doar imi vine acasa decizia. Se implinesc 4 luni si decizia nu a venit. Am fost la arhiva si mi sa spus ca dosarul nu a sosit inca acolo deci e la judecatoare. Am facut cerere de urgentare a deciziei si dosarul tot nu a ajuns inca la arhiva .
Am intrebat daca pot undeva sa merg in audienta, am aflat ca nu este unde, ci doar in scris sa fac vreun memoriu.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac ca sa pot sa am decizia, deoarece mi se cere de la salarizare si pina nu o dau pensia de intretinere continua sa imi fie luata din salar.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DorinNut , utilizator 15:29, 3 Iunie 2015
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa fiti calm, va veni si motivarea sentintei. Poate dura si cateva luni bune. Banii ii dati copilului dumneavoastra, pana la urma, nu unui strain.
Bani nu se dau copilului ci fostei sotii.
Solicitati instantei eliberarea unui certificat de grefa cu solutia pronuntata si mergeti cu el la angajator ;e posibil sa rezolvati ( si asa ar trebui , pentru ca hotararea este executorie) insa in acelasi timp e posibil sa nu, dar avand in vedere ca la acest moment nu aveti decat varianta formularii unei noi cereri de urgentare redactare si a asteptarii comunicarii, zic eu ca merita sa incercati.
Oricum de la data cumunicarii mai aveti inca 30 de zile termenul de apel si abia dupa expirarea acestui termen o puteti legaliza cu mentiunea definitiva.
Va multumesc pentru raspunsuri dar mai am o intrebare. Pina la urma mi-a venit Hotarirea de la Judecatorie, am dus-o la salarizare, dar fosta sotie a dus-o ea cu 1 zi mai devreme si a discutat cu cele de acolo, si acum d-na de la salarizare spune ca nu mai mi se retine pentru al doilea copil dar nici nu imi restituie ce mi sa luat din salar din 21 ian pina acum . Mentionez ca in 2012 la fiica mea pentru care sotia imi platea pensie alimentara dupa ce sa angajat pina a venit hotarirea au trecut vreo 3 luni dar eu a trebuit sa ii platesc retro vreo 3 luni de la data de cind a fost data hotarirea. Si acum imi zice sa ma adresez instantei pentru asa ceva.
E corect sau nu e corect ? Pentru unul e dreptate si pentru celalalt nu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta nemotivata de mai mult de 5 luni Cris1971 Cris1971 Buna ziua, ce ma sfatuiti sa fac in cazul in care sentinta de marire pensie intretinere nu a fost motivata inca? Am trimis inscris in care am cerut respectuos ... (vezi toată discuția)
Cum fac sa obtin mai repede hotararea judecatoreasca? gl01bxg2003 gl01bxg2003 Am avut un proces pentru inmatricularea unui autoturism adus din afara fara taxa. Am fost reprezentat de un avocat (din punctul ei de vedere si-a facut ... (vezi toată discuția)
Judecatorul nu a transcris solutia la 2 luni dupa pronuntare. cum fac sa fac rost de ea? Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Am nevoie urgenta de solutia transcrisa de judecator pronuntata intr-o executare silita (incepere) acum 2 luni. Mi-a indicat cineva ca pot cere ... (vezi toată discuția)